Rasmus_above_the_sea_of_fog

Back to default

Da jeg i september 2012 flyttede mit bloggeri til Arkitektens Forlags ny blog var det mest af alt for at fĂĽ lidt luftforandring samt evt. sparring med de mange (nye) bloggere – muligvis kunne jeg hjĂŚlpe lidt til med at give lidt hjertestart til et nyt sprudlende blogmiljø.

En udfordring
Der er ingen tvivl om at vi ikke har mangel pĂĽ kompetente fagtĂŚnkere og -følere.  Alle skrev de meget personligt, tanketungt og stort set altid i enormt lange indlĂŚg som pĂĽ alle mĂĽder havde mere til fĂŚlles med de bedste artikler som vi kender dem i tidsskrifter og avisen. Men jeg synes at det allerede fra start blev alt alt for tungt. Man blev nĂŚsten i tvivl om det var okey at poste lidt om et uendeligt lille plugin til Rhino eller SketchUp. Samtidig viste jeg at der er mange som elsker at fĂĽ lidt vĂŚrktøjnyheder leveret – og det selv om det kun er ifa. en ‘overlevering fra’ eller ‘link til’ et indlĂŚg skrevet af en helt anden.

I mine bedste dage pumpede jeg mĂĽske 5-6 indlĂŚg afsted om dagen… efter arbejde. Sü forhĂĽbningen var da ogsĂĽ at 10-15 bloggere kunne producere 2-3 indlĂŚg hver om ugen = 30-45 indlĂŚg samlet – nok til at lĂŚseren, efter alt sandsynlighed altid ville kunne browse sig frem til 7-8 indlĂŚg som sĂĽ passede lige ind pĂĽ hylden den dag. Jo mere let, guidende, nedkogt, prĂŚcist, ‘farverigt’, personligt og evt. humoristisk jo mere bliver folk hĂŚngende og gĂĽr pĂĽ opdagelse – den opskrift holder sĂĽ ikke rigtig hvis man kun poster halvmeters tekstindlĂŚg stort set uden film, links.

Jeg sammenligner gerne et godt blogindlÌg med den ekstra information som du [müske] allerede deler dagligt med dine arbejdskolleger. Som udgangspunkt skal det ikke vÌre for tungt, men hellere skabe opmÌrksomhed og müske endda forklare den overordnede mening, metode eller indhold. Sü kan den enkelte selv vÌlge at gü i dybden.

Nedsat hastighed
Det blev hurtigt tydeligt at de mange bloggere skabte alt for lange ‘arbejdspauser’ for hinanden. Specielt nĂĽr det kun var muligt med et enkelt indlĂŚg pĂĽ den fĂŚlles blogforside. Havde man bare kørt med individuelle blogs som vi kender det fra Ingeniørens fantastiske blogsite. Fordi vi alle skulle løfte i flok endte resultatet i stedet med at stort set alle skrev 1-2 indlĂŚg om mĂĽneden og selv gik jeg sĂĽ langt ned i gear at det bare var lettere at lade vĂŚre! Mit personlige flow knĂŚkkede og ydermere havde jeg ikke min gamle blog vĂŚg til at orientere og overskue mit arbejde. Til sidst gik der arbejde i min hobby!

Fri bane lige frem
Men nu er jeg sĂĽ tilbage i de gamle rammer. 2 flytninger, 2-3 jobskift en lille familieforøgelse senere. Jeg har ikke helt sĂĽ mange sene nĂŚtter at tĂŚre pĂĽ, men lysten til at finde og sammenfatte er der stadig. Header billedet blev derfor en bearbejdet version af Vandringen over tĂĽgehavet’  (1818) af maleren Caspar David Friedrich

 

Quote1“En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jĂŚvnligt med korte tekster (indlĂŚg eller poster) med den nyeste øverst. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. (…) Bloggere skriver ofte med nogenlunde faste intervaller, fx hver uge. I en weblog skriver bloggeren tit om sit liv lige som i en dagbog. Den kan ogsĂĽ handle om et bestemt emne.” – Wikipedia


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

8 Replies

 1. Britt Nemmøe Svar

  Velkommen “hjem” Rasmus. Det glĂŚder jeg mig til at følge igen.

 2. Esben Jensen Svar

  Super, Rasmus! Vel skrevet og vel sagt! Det bli’r fedt at følge bloggen igen!

 3. Mads Windfeldt Svar

  Velkommen hjem, dine gode input har vÌret savnet. Er meget enig i at vi arkitekter savner et blogforum ligesü engageret som ingeniørens.

 4. Kristoffer Negendahl Svar

  Jeg glÌder mig til igen at lÌse dine indlÌg. Og ikke mindst nogle af de efterfølgende debatter i kommentarerne. Din blog har vÌret en kilde til en nuanceret debat om dansk byggeri og jeg ser frem til et nyt pust i den retning.

 5. Lasse Flies Svar

  Fedt, Rasmus! Velkommen hjem. GlÌder mig til at følge bloggen igen.

 6. Morten Vedelsbøl Svar

  Fedt – God beslutning Rasmus. Jeg ser frem til at følge dig. Bedste hilsner!

Reply