Rasmus_above_the_sea_of_fog

Back to default

Da jeg i september 2012 flyttede mit bloggeri til Arkitektens Forlags ny blog var det mest af alt for at fĂ„ lidt luftforandring samt evt. sparring med de mange (nye) bloggere – muligvis kunne jeg hjĂŠlpe lidt til med at give lidt hjertestart til et nyt sprudlende blogmiljĂž.

En udfordring
Der er ingen tvivl om at vi ikke har mangel pĂ„ kompetente fagtĂŠnkere og -fĂžlere.  Alle skrev de meget personligt, tanketungt og stort set altid i enormt lange indlĂŠg som pĂ„ alle mĂ„der havde mere til fĂŠlles med de bedste artikler som vi kender dem i tidsskrifter og avisen. Men jeg synes at det allerede fra start blev alt alt for tungt. Man blev nĂŠsten i tvivl om det var okey at poste lidt om et uendeligt lille plugin til Rhino eller SketchUp. Samtidig viste jeg at der er mange som elsker at fĂ„ lidt vĂŠrktĂžjnyheder leveret – og det selv om det kun er ifa. en ‘overlevering fra’ eller ‘link til’ et indlĂŠg skrevet af en helt anden.

I mine bedste dage pumpede jeg mĂ„ske 5-6 indlĂŠg afsted om dagen… efter arbejde. SÄ forhĂ„bningen var da ogsĂ„ at 10-15 bloggere kunne producere 2-3 indlĂŠg hver om ugen = 30-45 indlĂŠg samlet – nok til at lĂŠseren, efter alt sandsynlighed altid ville kunne browse sig frem til 7-8 indlĂŠg som sĂ„ passede lige ind pĂ„ hylden den dag. Jo mere let, guidende, nedkogt, prĂŠcist, ‘farverigt’, personligt og evt. humoristisk jo mere bliver folk hĂŠngende og gĂ„r pĂ„ opdagelse – den opskrift holder sĂ„ ikke rigtig hvis man kun poster halvmeters tekstindlĂŠg stort set uden film, links.

Jeg sammenligner gerne et godt blogindlÊg med den ekstra information som du [mÄske] allerede deler dagligt med dine arbejdskolleger. Som udgangspunkt skal det ikke vÊre for tungt, men hellere skabe opmÊrksomhed og mÄske endda forklare den overordnede mening, metode eller indhold. SÄ kan den enkelte selv vÊlge at gÄ i dybden.

Nedsat hastighed
Det blev hurtigt tydeligt at de mange bloggere skabte alt for lange ‘arbejdspauser’ for hinanden. Specielt nĂ„r det kun var muligt med et enkelt indlĂŠg pĂ„ den fĂŠlles blogforside. Havde man bare kĂžrt med individuelle blogs som vi kender det fra IngeniĂžrens fantastiske blogsite. Fordi vi alle skulle lĂžfte i flok endte resultatet i stedet med at stort set alle skrev 1-2 indlĂŠg om mĂ„neden og selv gik jeg sĂ„ langt ned i gear at det bare var lettere at lade vĂŠre! Mit personlige flow knĂŠkkede og ydermere havde jeg ikke min gamle blog vĂŠg til at orientere og overskue mit arbejde. Til sidst gik der arbejde i min hobby!

Fri bane lige frem
Men nu er jeg sĂ„ tilbage i de gamle rammer. 2 flytninger, 2-3 jobskift en lille familieforĂžgelse senere. Jeg har ikke helt sĂ„ mange sene nĂŠtter at tĂŠre pĂ„, men lysten til at finde og sammenfatte er der stadig. Header billedet blev derfor en bearbejdet version af Vandringen over tĂ„gehavet’  (1818) af maleren Caspar David Friedrich

 

Quote1“En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jĂŠvnligt med korte tekster (indlĂŠg eller poster) med den nyeste Ăžverst. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. (…) Bloggere skriver ofte med nogenlunde faste intervaller, fx hver uge. I en weblog skriver bloggeren tit om sit liv lige som i en dagbog. Den kan ogsĂ„ handle om et bestemt emne.” – Wikipedia

RELATEREDE INDLÆG:
prev next

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

8 Replies

 1. Britt NemmĂže Svar

  Velkommen “hjem” Rasmus. Det glĂŠder jeg mig til at fĂžlge igen.

 2. Esben Jensen Svar

  Super, Rasmus! Vel skrevet og vel sagt! Det bli’r fedt at fĂžlge bloggen igen!

 3. Mads Windfeldt Svar

  Velkommen hjem, dine gode input har vÊret savnet. Er meget enig i at vi arkitekter savner et blogforum ligesÄ engageret som ingeniÞrens.

 4. Viggo Haremst Svar

  SÄdÀr ja Rasmus, vÀlkommen tillbaka!

 5. Kristoffer Negendahl Svar

  Jeg glĂŠder mig til igen at lĂŠse dine indlĂŠg. Og ikke mindst nogle af de efterfĂžlgende debatter i kommentarerne. Din blog har vĂŠret en kilde til en nuanceret debat om dansk byggeri og jeg ser frem til et nyt pust i den retning.

 6. Lasse Flies Svar

  Fedt, Rasmus! Velkommen hjem. GlĂŠder mig til at fĂžlge bloggen igen.

 7. Morten VedelsbĂžl Svar

  Fedt – God beslutning Rasmus. Jeg ser frem til at fĂžlge dig. Bedste hilsner!

Reply