Youngster Koolhaas filmer dokumentar om Rem

Tomas Koolhaas er godt igang med at indspille en ny dokumentarfilm med farmand Rem Koolhaas som omdrejningspunkt. Men det er nu ikke i samme stil som  En film der skal give den glatte arkitekturverden lidt mere personlighed, og med det ogsĂĽ et billede at mennesket Rem Koolhaas; hvad arkitektur betyder for hans opfattelse af verden; Hvordan det er at indtage et land som Kina og gøre sit forsøg for at gøre en forskel. Her kommer det bla. til at omhandle følelser omkring CCTV’s søsterbygning som udbrĂŚndte totalt kort efter indvielsen. Det er meningen at det skal vise et billede af en verdensarkitekt der har taget et valg omkring det at arbejde for autoritĂŚre regimer i steder som Kina, Qatar og mellemøsten, og hvordan man skaber forandring ved at gĂĽ i dialog med den verden man lever i – samt den del man ikke lever i.

[Rem Koolhaas interview]: What defines a modern city? “When I was 12, I saw a picture of Brasilia in Time and it triggered me to be an architect. It sugges­ted that through architecture you can control cities. But cities are reaching a new scale and a level of organisation where architecture has to recede in terms of its claims. Infrastructure is much more important than architecture.” Are we all doomed? “I don’t know, but even if we were, it wouldn’t be an alibi to not have fun and to not work.”

Jeg sü et enkelt filmklip allerede sidste ür, men Tomas har uploaded en hündfuld nye klip. Sü indtil premieren engang i 2013 mü vi nøjes med disse. Følg evt. med pü Facebook.

UPDATE

I januar 2014 fik Tomas endelig finanserne pĂĽ plads gennem en hurtig Kickstarter indsamling. link

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply