Billede 7

FREE-D – Form Follows Software?

Filter by Shape
Jeg faldt over et veludviklet “arkitektur” website som er et spøjst billede af hvordan man efterhĂĽnden kan vĂŚlge at forstĂĽ sin arkitektur. FREE-D er en hollandsk opsamlingsplatform for, sĂĽkaldte, ‘non-orthogonal buildings’. Og det ud fra en overbevisning om at vi, globalt set, er i gang med at udvikle nye komplekse variationer af vores ellers firkantede geometriske bygninger. FREE-D fortĂŚller da ogsĂĽ at de er inspireret af CAD vĂŚrktøjernes morfologiske skematĂŚnkning som beskrevet [lĂŚs artikel] af arkitekt, Karel Vollers, forsker ved Delft University af Technology [se hans kategoriseringstyper og transformationskommandoer nedenfor].

 

Det er tydeligt at ideen om at kunne katalogisere sin arkitektur ud fra et oprindeligt grundelement og de efterfølgende modifikationer, er opstĂĽet ud fra det seneste ĂĽrtis ‘parfumeflaske’ skyskrabere. Men et forsøg pĂĽ at favne og simplificere arkitektur i enhver skala virker nu mere som noget der lukker mere end at det ĂĽbner op for en ny indsigt.

MĂĽske det er opfattelser som denne der vil sende de parametrisk frelste Grasshopper religiøse arkitekter ind i et loop hvor de ikke kan undslippe hvad man sĂĽ bedst kan forklare som et digitalt vĂŚrktøjstyranni. Og nĂĽr man hører diskussioner om hvorvidt fremtidens arkitekter vil kunne tage patent pĂĽ ‘geometriske opskrifter’, ja, sĂĽ har det nok sin oprindelse fra dem der mener at vi nu kan sĂŚtte form pĂĽ formel.

…MĂĽske det er hvor tids bud pĂĽ en ‘International Style’ hvor vi globalt vil omtale et projekt som et “Boolean Operated, Compound og Sheared Controlled volumen med enkelte Field Controls”!???

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply