Billede-22

Berlingske Business “Talent 100” peger pĂ„ Jeff Risom [Gehl Architects]

.
”Vi har stillet de forkerte spĂžrgsmĂ„l lige siden begyndelsen af den bĂŠredygtige bevĂŠgelse – i retning af, hvordan vi kan begrĂŠnse negative indvirkninger fra enkelte bygninger og bydele pĂ„ et omrĂ„de. I dag taler flere og flere i stedet om ‘regenerative sustainability’, som efter min mening stiller flere meningsfulde og holistiske krav til, hvordan bygninger og byer kan bidrage positivt til miljĂžet, livskvaliteten og den Ăžkonomiske vitalitet af vores samfund.” – Jeff Risom
.

Som arkitekt er Berlingske ikke den fĂžrste avis jeg griber efter. Men mĂ„ske det var dagens guldfarvede sĂŠrnummer af Berlingske Business – “Talent 100” – som fik mig til at kigge det igennem tidligere i dag pĂ„ den lokale cafĂ©. Bladet indeholder portrĂŠtter af 100 store talenter med potentiale til at blive fremtidens stjerner i dansk erhvervsliv. Uden at jeg selv havde en god idĂ© til hvilken evt. arkitekt jeg kunne hĂ„be var med pĂ„ listen, var det interessant at det faktisk var en jeg ikke kender sĂŠrlig meget til.

Det viste sig at det arkitekturfaglige talent her er reprÊsenteret af herboende amerikaner Jeff Risom, associate hos Gehl Architects og uddannet Architectural Engineer fra University of Colorado i 2001 og har en Masters Degree i City Design and Social Science fra The London School of Economics i 2009 [CV].

Jeff er blandt de 4 udvalgte talenter i kategorien ‘Design og Innovation’ hvoraf de andre er Sara SchĂžler Lass [36 Ă„r, manger global discovery & design i Grundfos], David Dencker [32 Ă„r, CEO i modeportalen Muuse.com] og Jakob Kahlen [35 Ă„r, creative director og partner i designvirksomheden Hello Monday].

Jeg tĂŠnkte at jeg ville grave lidt materiale frem om Jeff Risom. Men det er desvĂŠrre ikke det store der var at finde. Selv ikke pĂ„ Gehl Architects ellers virkelig gode blog CITIES FOR PEOPLE. Jeg fandt derimod et fint interview – “Urbanistens forestillinger om bĂŠredygtighed”– pĂ„ Arkitektforeningens website; et amerikansk podcast interview fra 2011: “The Hardware and Software of Cities” og en 20 min. videoforelĂŠsning fra Mexico i 2009 om Gehl Architects planlĂŠgning for New York City [se den nedenfor].

Var man blandt de vĂ„gne sĂ„ opdagede man mĂ„ske Jeff Risom forelĂŠsning i sidste uge til Living Copenhagen’s Ă„bne forelĂŠsningsrĂŠkke med titlen: “A livable city is a sustainable city”. [Se andre af deres kommende forelĂŠsninger]

Vi kan kun hĂ„be pĂ„ at Jeff + Gehl med denne kĂ„ring ’spilder lidt flere guldkorn’ ud over kanten til alle os andre i branchen:)


. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Replies

Reply