ali_0

Den kreative arkitektur sendes ofte til tĂŠlling

“NĂ„r offentlige byggeprojekter skal i udbud, tolkes EU’s konkurrenceregler sĂ„ stramt, at det hĂŠmmer kreativiteten, konkluderer ny ph.d.-afhandling. Resultatet er dĂ„rligere og grimmere arkitektur. Flere i branchen er enige og opfordrer til gradbĂžjning af reglerne og nye konkurrenceformer” – information

Der har vĂŠret en del snak om en ny KADK Ph.d. af arkitekt Flemming Anders Overgaard, partner i Keinicke & Overgaard Arkitekter, der bĂŠrer titlen: “Paradokser i byggeriets tidlige faser – Konkrete lĂžsninger – Abstrakte behov” (feb. 2012)download resĂșme. Og forleden fik den hurtige ben at gĂ„ pĂ„ i en lĂŠngere artikel i information, “Den kreative arkitektur kvĂŠles af stramme regler”, som blev fuldt op med en kommentar fra Jesper Kock, leder af Arkitektforeningens konkurrenceafdeling – lĂŠs her og her.

“Hvis man ĂŠndrer projekter, vil de tabende deltagere lĂŠgge sag an. SĂ„ nĂ„r fĂžrst konkurrencen er afholdt, fanger bordet” [sĂ„] “Hvis kommunen fĂžrst har sendt en opgave pĂ„ en ny [sports]hal i udbud, sĂ„ kan de ikke ĂŠndre det til en bedre lĂžsning, nĂ„r de fĂ„r snakket med arkitektfirmaet om, hvad deres behov egentlig er” – Flemming Overgaard, Videnskab.dk

20 min. radiointerview
Nu er der sikkert rigtig mange som allerede har lÊst artiklerne. Men langt fÊrre hÞrte mÄske Radio 24syv i gÄr aftes kl 19 [6:30 min inde]. Her var Flemming Overgaard gÊst i studiet til en 20 minutter lang diskussion om arkitektbranchens udbudsvilkÄr.

Ph.d. afhandlingen vil snart kunne downloades
I forbindelse med at jeg i for fĂ„ uger siden opfordrede alle Ph.d. studerende til at gĂžre deres fĂŠrdige afhandlinger tilgĂŠngelige [for os der kun kan blive klogere] i indlĂŠgget – Er vinduet til forskning for lukket? –  har jeg haft lĂžbende kontakt til Flemming. Og han er nu i fuld gang med at fĂ„ den gjort tilgĂŠngelig indenfor den nĂŠste uges tid. Og jeg hĂ„ber at flere afhandlinger vil finde vej til offentligheden pĂ„ samme vis, i den nĂŠrmeste tid. [fĂžlg med her pĂ„ bloggen]. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply