DIGITAL URBAN LIVING

DIGITAL URBAN LIVING – Konference i Aarhus Musikhus d. 22. marts

Smart Cities rykker lige nu lÌngere og lÌngere op pü beslutningstagernes dagsorden. Byernes mange data skal gøres tilgÌngelige for borgere, politikere og virksomheder. Men byen skal ogsü have et digitalt kultur- og oplevelsesliv. Det handler konferencen DIGITAL URBAN LIVING om den 22. marts 2012 i Musikhuset Aarhus.

Om fĂĽ uger kan du deltage i en interessant konference i Aarhus Musikhus. Her vil Adam Greenfield [UrbanScale, NY] vĂŚre blandt hovedtalerne. Greenfield har jeg postet en hĂĽndfuld indlĂŚg om her pĂĽ bloggen. Første gang i et indlĂŚg om hans bog og Vidcast om begrebet EVERYWARE. Og senest i indlĂŚggene Arkitektonisk kvalitetssikring af ‘Rum’? og Digitale Tanker om Fremtidens By. NĂŚste hovedtaler er teknologi pioneren Ben Hammersley, der ud over at vĂŚre redaktør pĂĽ WIRED UK fungerer som teknologi-ambassadør for den engelske premierminister og medlem af EU’s rĂĽdgivningsgruppe for ‘Media Freedom’. Hammersley er bla. manden der skabte begrebet podcasting i en artikel  for The Guardian “helt” tilbage i 2004.

My concern is that as we make the decisive turn towards Ubiquitous Computing we run the risk of designing – not nearly technical systems – but in fact a world where the human being and our fundamental provocatives of privacy, sanity and serenity [sindsro] is overwelmed at all times and at all places. And that’s just not acceptable to me!” – Adam Greenfield/ Everyware

De to hovedtalere følges op med erfaringer fra tegnestuen BIG | Bjarke Ingels Group v. partner Andreas Klok Pedersen, den dynamiske lysproducenten Martin Professional der bla. har samarbejdet med BIG, CAVI og KOLLISION i flere projekter [2011 Expo Pavilion og LED installation i Aarhus] , og endeligt vil Aarhus Kommune [Innovate.withaarhus.dk] fortÌlle om deres er arbejde med det nystartede initiativ Smart Aarhus, hvor man vil sikre at man für høstet fordelene ved informations- og kommunikationsteknologien, samtidig med at man vil tage fat pü de udfordringer, der kommer, nür vores samfund bliver mere og mere digitaliseret.

Interessant er det ogsĂĽ, at folkene bag konferencen, Center for Digital Urban Living [Aarhus Universitet] ligeledes er dybt involveret i ‘Smart Aarhus’ satsningen. Og deltagere vil alle fĂĽ udleveret et gratis eksemplar af bogen “Byens Digitale Liv”, der udkommer pĂĽ dagen for konferencen. LĂŚs mere om projektet og deres forklaringsfigur nedenfor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply