mlrp-mirrorhouse-05-1

MLRP – Mirror House i Fælledparken

Fotograf (alle billeder): Laura Stamer

Projektet: Mirror House Byggeår: Nov. 2011 Beliggenhed: Fælledparken

, Kbh (kort) Klient: Københavns kommune – CAU Arkitekt: MLRP Ingeniør: Grontmij A/S Landskab: GHB Landskab A/S Bruttoareal: 140 m2 Entreprisesum: 1.700.000 Dkr

Transformation i verdensklasse
Den københavnske tegnestue MLRP, med de to partnere Mads H. Lund og Robert W. Paulsen – tidligere partnere i tegnestuen Hartkorn (2004-08), har netop afsluttet deres transformation af forsamlingshuset på den nye tårnlegeplads i Fælledparken, for
Københavns Kommune. Et sted som vi alle har cyklet forbi i 1.000 vis af gange sikkert uden at bemærke at der her lå et hus. Den eksisterende bygning lignede da også mest af noget fra den mørkeste del af ‘udkants danmark’.

Nu har MLRP så sørget for at det oprindelige hus nu er opgraderet til dagligdags arkitektur i verdenklasse. Og her til morgen blev projektet så postet af det globale arki-site DEZEEN der har næsten 8 mill. besøgende hver måned, hvoraf halvdelen er fra Europa. Nu mangler vi bare at ALLE kommunale småbygninger, DSB’s stationer og andre tekniske anlæg blever opgraderet i til en tilsvarende arkitektoniske kvalitet.

Fra ‘crackhouse’ til playhouse
Jeg har stor respekt overfor små projekter hvor intet umiddelbart “kan lade sig gøre”, men hvor arkitekten alligevel får skabt den lille forskel der gør en forskel. Mirror House er på sin vis et meget monolitisk og anonymt hus. Og det hjælper til at iscenesætte husets kontrasterende materielle kvaliteter i facadens træbeklædning og de foranderlige spejlgavle der spejler bygningens kontekst og skaber forundring og interaktion med områdets ‘dværgbrugere’ (børn).

Den eksisterende bygning er energioptimeret med et ekstra lag isolering. Og da den afsidesliggende bygningen stadig har brug for at blive tillukket med skodder, har arkitekterne udnyttet den ny facadedybde til at opsætte oplukkelige 3D spejl-hus-paneler.

MATERIALER:
Jeg frittede MLRP for materiale info, fordi jeg mener at det er den bedste måde at formidle hvordan OG af hvad man kan lave ‘den gode arkitektur’ af.

Spejlflader
Husets karakteristiske spejlfacader består af Rimex Super Mirror, poleret rustfri stål, med en pladetykkelse på 1,2 mm i gavle, og 0,8 mm i paneler. (kvalitetsgrad AISI 304 og AISI 316). Metalpanelerne er pålimet underliggende plader (skjult fastgørelse). Metalpanelerne monteres på stedet, og det er vigtigt at underkonstruktion samt montering af metalpaneler beregnes af entreprenøren samt overholder metalpanel leverandørens anvisninger. Inden bestilling/produktion skal man som arkitekt sørge for at godkende at dette er opfyldt.

Metalfladerne er behandlet med en All Remove anti-graffiti behandling, og kan med tiden poleres op igen hvis nødvendigt. Som man kan se på de oprindelige billeder, så er Fælledparken et ‘dejligt mørkt sted’ at øve sine graffiti kompetencer, og bygningen har allerede fået sin første afrensning.

Træbeklædning
Den skarpskårne facadebeklædning som elegant inddækker det eksisterende hus, består af Thermowood fra MoElven og er malet med tjæremaling.

Bygningen ved den nye Tårnlegeplads er det første af tre projekter MLRP har udviklet sammen med Københavns Kommunes Teknik Forvaltning i forbindelse med renovering og modernisering af Fælledparken. De to andre projekter er en ny gangbro over søen i Fælledparken, samt en ny bygning ved Trafiklegepladsen. Broen forventes færdiggjort ultimo januar 2012 og Trafiklegepladsen i efteråret 2012.

Oprindelige bygning:

 

1 Reply

Reply