auto_des_sys_logo_500

Form‱Z v.7 udkommet i Beta

Tilbage til fortiden

Jeg er i tvivl om studerende efterhĂ„nden kender AutoDesSys 3D software Form Z. Det var  nok det fĂžrste rigtig udbredte 3d software [pĂ„ nĂŠr en ubehagelig version af Autocad] som var som sendt fra himlen tilbage i sen 90’erne. Men efterhĂ„nden er det Rhino og SketchUp der har overtaget. Men vi ser stadig enkelte super professionelle visualisering arkitekter derude, der stadig ser store kvaliteter i Form Z.

Der er netop landet en ny version 7, der har vĂŠret lĂŠnge undervejs [dog ikke lĂŠngere end Rhino’s version 5!!]. Og den kan allerede hentes som en gratis trial Beta version – se evt. direkte download links nederst i indlĂŠgget.

For den nye bruger vil Form Z ligne en viderudviklet og mere avanceret version af SketchUp. Og det kommer helt sikkert af AutoDesSys’  egen SketchUp klon, Bonzai3D. FormZ har fĂ„et den samme dynamiske real-time behandling af f.eks. materialer, view snitflader og push-and-pull boolean modellering. Med version 7 reklamerer de med at det er en parametrisk opgradering. I forhold til Rhino [nĂ„r man ser bort fra Grasshopper] sĂ„ hopper FormZ et del trin op af den parametriske rangstige, til en brugerflade der minder mere om den vi kender fra 3ds Max, hvor objekter har ‘Ă„bne parametre’ hvor du kan skrue videre pĂ„ dem i takt med at man skitserer.Det mĂ„ efterhĂ„nden vĂŠre et must-have for arkitekter, at man lĂžbende kan re-tweeke tykkelsen pĂ„ f.eks. sine vĂŠgge [FormZ eks. + Bonzai3D eks.]. Noget der stadig er direkte besvĂŠrgligt i Rhino.

Personligt kan jeg efterhÄnden mÊrke en grundlÊggende iratation over 3ds software som ikke er fuldt ud parametriske. Men hvor det er lag-pÄ-lag handlinger af irrevisible modifikationer. Hvorfor bruge tid pÄ at opbygge et sammensat bjÊlkeloft af lammeller [som i den fÞrste film] hvis IKKE man kan gÄ tilbage og skitsere videre pÄ referencefladen som dikterer den overordede form?? Og i den forbindelse er software som f.eks. Revit, Vasari og ArchiCad stadig de mere old-school 3d applikationer overlegen.

Download links (copy/paste):

Windows 7 (292 Mb)
ftp://ftp.formz.com/pub/formz/formz/fz7_beta/formZ_7_Beta_Win32.rar

Windows 64-bit 7 (303 Mb)
ftp://ftp.formz.com/pub/formz/formz/fz7_beta/formZ_7_Beta_Win64.rar

Mac OS – 10.5 Leopard eller over (303)
ftp://ftp.formz.com/pub/formz/formz/fz7_beta/formZ_7_Beta_OSX.zip 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply