billede-16

Arkitektens hjem #11 – Knud Holscher

Det er et interessant besøg hos arkitekten Knud HolscherParadisvænget 24 i Holte, hvor jeg selv er opvokset. Jeg har dog aldrig set Holschers hus, men har så måtte nøjes med et Arne Jacobsen hus på vejen, som også havde noget moderne og ‘fremtidssikret’ over sig. Knuds hus er et hardcore arkitekthus. Forskellige generationer vil nok opleve huset på hver sin måde. For mit vedkommende så er det som at blive pakket ind i min barndoms folkeskole kombineret med DSB stationens ‘yndefulde klinke flise gulv’. Sådan er det så forskelligt når det kommer til materialer. Og efter Carsten Thaus mening, så er huset fritaget for “bunker af pjank som det danske designere laver i dag”. Og det kan man da godt være tilbøjelig til at give ham lidt ret i.

…og dog, huset skulle nok have lidt mere pjank hvis jeg skulle bo der. Skater arealet kan dog blive:)

Se udsendelsen her

– Se tidligere udsendelser nedenfor:

#1 Nils Holscher, #2 Anna Maria Indrio, #3 Claus Bonderup, #4 Chris Thurlbourne, #5 Jens Thomas Arnfred, #6 Tage Lyneborg, #7 – Mette og Martin Wienberg, #8 Jan Søndergaard, #9 Lene Tranberg, #10 Kim Herfort

 

0 Replies

 1. Bo Kalvslund Svar

  Imponerende livsværk Holscher har præsteret.
  Ydmyg mand med en stor indfølingsevne.
  Hans hus vidner om en tro på autencitet og drømmen om et harmonisk liv.
  På samme tid et graciøst og enkelt hus.

  Knud du må gerne få mit – hvis jeg må få dit…;-) det ligger også i noget med H

 2. Rasmus Holscher Svar

  Jeg er selv opvokset i huset og husker det som rammerne om en masse god leg, vi klatrede på muren, kravlede op over glas kanterne på balkon og hoppet ned i sække stolene ned i stuen. Skråningen inde i huset er en intuitiv rutsjebane for børn, der nu på anden generation (børnebørn) slår alt elektronisk underholdning.
  Jeg er ret sikker på at det danner de rigtige rammer for pjank, uden at være pjanket i sig selv.

Reply