Skateboarding VS Architecture: A Study of Public Space & Materiality

I think the act of skateboarding and how we interact with anonymous objects is greatly overlooked! […] Even though skaters enjoy the skateparks they consider them as training facilities. […] Skaters will always go out seeking for new things – they need somthing else, always striving for something bigger, something modern, better, more difficult, something no one else has seen.

Skateboarding VS Architecture: A Study of Public Space and Materiality

Søren Nordal Enevoldsen gjorde mig opmĂŚrksom pĂĽ en dokumentar fra Auckland City, New Zealand der sĂŚtter skaternes behov for at bruge, og vĂŚre en del af byens rum, op imod den kommunale eller private opfattelse af hvordan et byrum skal se ud… frem for hvordan det egentlig skal fungere. Og efter 20 ĂĽr med en stabil skateboard kultur er det nĂŚsten sørgeligt at se hvordan terror agtige ‘designelementer’, som gĂĽr under navnet “skatestoppers”,  tydeligt sammenfatter hvordan de ikke har givet efter for kulturens ĂŚndrede behov. Pladserne skal se pĂŚne ud…ogsĂĽ selv om der ikke er nogen mennesker! Heldigvis er vi klogere i DK, men man kan altid blive klogere.

ScreenShot249

Hvis du vil lĂŚse mere om skateboarding vs. arkitektur, sĂĽ se de tidligere indlĂŚg:

1. “A Skateboarder’s Guide to Architecture, or an Architect’s Guide to Skateboarding”

2. ‘Post-skateboardism’ (Peter Bjerg)

Jammers Plads, Kbh – Det uprogrammerede Byrum

Heldigvis har vi flere gode eksempler pĂĽ hvordan et byrun kan aktivere sig selv, hvis bare det fĂĽr plads…og lov!

[CITAT]: “Pladsen er meget enkel og stram i sit udtryk og designet som indgangsparti til den bagvedliggende kontorbygning. […] Det sidste denne pladsen er tĂŚnkt som er skateboarding men der gik ikke lang tid efter fĂŚrdiggørelse før at Københavns skatere fandt ud af at pladsens jĂŚvne gulv og dens siddeplinte var perfekte til at skate pĂĽ.

Jeg kørte forbi pladsen en lørdag aften i forĂĽret hvor streetmachine holdt sommerparty og filmen derfra visser tydeligt at en plads ikke behøver at vĂŚre orange og fuldt med masser af ”sjovt” inventar for at skabe byliv….. MĂĽske er det vigtigere at skabe byrum af høj kvalitet med en sĂŚrlig karakter, der indbyder til nĂŚrmere udforskning. – Jonas Sangberg/ POLYFORM 

 

Reklamebranchen forstĂĽr kulturen

Reklamebranchen har altid vÌret gode til at bruge kulturen som en indgang til at interagere med brugerne. Jeg fandt det her billede fra et sted i København hvor Saatchi & Saatchi engang har lavet en interaktiv reklame for Quicksilver.

There is a grey area between public and private space. I apriciate private space and that you should’nt damage it… but you kind of can’t help to damage it, you know? Something that looks that good you kind of need to give it a good shred!

Et andet eksempel er NIKE’s virkelig morsomme reklamer der laver ridser i tolerancen hos den mere konservative del af befolkning.http://youtu.be/oHsemRRvVrM 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply