Superspeed USB 3.0 arkitekter?


Overvej køb af produkter med USB 3.0
Det her er ment som en reminder til alle dem der ‘tror’ at de ikke går op i teknik – dem der stadig ikke har brændt deres gamle USB 1.0 sticks [1.5 Mbit/s] – en teknologi der kom på markedet helt tilbage i 1996, og i dag er 4-5 min. om at overføre selv den ‘mindste’  3D model, InDesign opsætning, PDF planche til print eller film – de er stadig derude i alt for mange skrivebordsskuffer. Endnu være bliver det når jeg gang på gang snakker med kolleger, som stolt har været ude at købe [endnu en billig] 32 Gb USB stick… som for det meste er den allerede nu forældede, Hi-Speed USB 2.0  [480 Mbit/s]! En teknologi der kom på markedet helt tilbage i 2000.

– En hurtig søgning på edbpriser viser et allerede bredt udvalg af USB 3.0 produkter.

En anden forbedring i version 3.0 bygger på, at der er separate linjer til at modtage og sende data med. Det giver muligheden for at skrive og læse data samtidig. USB 2.0 kan ikke overføre data i begge retninger på samme tid.

Så skal du ud at købe en ny ekstern harddisk eller et mindre USB stick så er det værd at overveje om ikke det skal være med Superspeed USB 3.0 [5 Gbit/s]. Og mht. eksterne harddiske, så kan de aldrig blive hurtige nok! Måske din computer endnu ikke understøtter USB 3.0, men det gør den næste du køber helt sikkert.

Hvad så med Apple?
Apple er ikke endnu ikke kommet med nogen offentlige planer for deres arbejde med standarden, men mon ikke der arbejdes på højtryk bag facaden, da USB 2.0 teknologien udløber som fast standard i 2012. USB-tilslutningen er som bekendt fundamentet i de fleste af firmaets produkter. Apple har indtil videre ‘nøjedes’ med at sætte deres nye Thunderbolt teknologi i de nye produkter – En lille undskyldning er at den så er dobbelt så hurtig som USB 3.0! 

Reply