'Detroit Wild City' & 'The Concrete Jungle'

Artikel: The Concrete Jungle
Flemming Rafn Thomsen fra SLA gjorde mig opmĂŚrksom pĂĽ den udførlige artikel: “The Concrete Jungle” i New York Magazine i september. Den er interessant fordi den peger pĂĽ at liv kan opstĂĽ eller overleve hvor man ikke havde ventet det [lĂŚs. planlagt det]. Og ideen om at planlĂŚgning [fx. lokalplaner] ikke altid evner at skabe de helt elementĂŚre ‘huller’ hvor “uventede” former for liv, kultur eller initiativer fĂĽr eksistensmuligheder.

Dokumentar: Detroit Wild City
Jeg kom til at tĂŚnke pĂĽ en film som jeg desvĂŚrre har misset begge de gange den har vĂŚret vist i DK – CPH:DOX i København og i Aarhus! Det er den franske dokumentar, Detroit Wild City [Imdb], som gĂĽr tĂŚt pĂĽ bilbyen og ‘the Murder Capital of the USA’, Detroit. En by hvor grĂŚsset i dag gror henover parkeringspladserne og husene ligger øde hen. Men hvor man i dag ser nyt liv der er ved at slĂĽ rødder og overtager den mennesketomme, og økonomisk katastroferamte by. Udover en eksplosion af dyreliv, er folk i byens udkanter begyndt at reorganisere sig i autonome samfund, hvor nybyggere dyrker grøntsager og stadig tror pĂĽ fremtiden. Her er det altsĂĽ ikke byens smĂĽ ‘huller’ der giver mulighed for nyt liv – det er det at hele byen er omdannet til et stort retningsløst, uplanlagt…”hul”!

MĂĽske vi er heldige at fange filmen pĂĽ en fremtidig filmfestival – hold øje pĂĽ Facebook page.


http://vimeo.com/13701617 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply