Køb af billigt HD videokamera


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 1384

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Warning: preg_match_all() [function.preg-match-all]: Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 700

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-content/plugins/lightbox-plus/classes/shd.class.php on line 707

Køb af billigt HD videokamera
Jeg blev bedt om at finde et kamera til Arkitektforeningens lokalledelse, til brug for dokumentering og interviews. Jeg gik efter at finde det bedste til en samlet pris der lå under de 4.000 kr. Efter flere aftentimers undersøgelser faldt valget helt klart på et Panasonic HDC-SD90 til omkring de af 3.400 kr. Ufatteligt hvad man efterhånden kan få for sine penge. Oveni i den pris skal man lægge køb af SD kort. Jeg købte et 32 Gb Lexar SDHC kort (class 6) til 399 kr. Med en lille taske landede prisen lige under de 4.000 kr.

Så står man og har brug for et nyt kamera ved tilsyn på byggepladsen, registrering på studieture og opgavestart, eller måske til dokumentation af foredrag, så kan jeg kun anbefale at du tager udgangspunkt i dette kamera.

Vigtigt med lydindgang til ekstern mikrofon
Mit personlige top parameter ved køb af nyt kamera var om der er en lydindgang til når man har brug for at tilslutte en ekstern (ordentlig) mikrofon. Desværre er langt de fleste amatørkameraer født uden. Men når nu man vil have ordentlig lyd på de ordenlige billeder, så var det kun med at finde frem til det dem understøttede det. Og det tager tid at grave den information frem på hver eneste kamera. Men at det så var et kamera der var de fleste konkurrenter overlegen i billedkvalitet, intern lydkvalitet, navigation og pris mm. var super fedt!

Nu prøver vi lige kameraet af med en af mine egne eksterne mikrofoner. Men hvis man skal bruge tid på at lave selv korte optagelser hvor lyden er vigtig, så skal man skynde sig med at investere i udstyr der giver et udbytte der svarer til den dyrebare tid man allerede lægger i projektet. Et kommende køb ville nok være en af de prisvindende eksterne mikrofoner: RØDE VideoMIC (ca. 700 kr), eller den mere kompakte RØDE VideoMIC Pro (ca. 1.400 kr), der begge allerede er kendte blandt dem der filmer med DSLR.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

9 Replies

 1. Rasmus Degnnol Svar

  Hej Rasmus.

  Pixmania vil jeg opfordre folk til at holde sig fra, skulle der blive problemer med produktet er de simpelthen umulige at have med at gøre, og ofte giver folk op for at få deres garanti, desværre.

  Kameraet kan fåes herhjemme hos bla. Dane-IT (http://www.daneit.dk/PartDetail.aspx?q=p:10500113) til ca. samme pris, og de yder kanon service.
  Skal lige nævnes at jeg ikke har noget forhold til Dane-IT ud over at være tilfreds kunde hos dem gennem et par gange.

  Ang. mikrofonen kan man sagtens “nøjes” med den alm. RØDE Videomic. Pro udgaven er reelt kun mindre, mere handy men lyd kvaliteten er også godt og vel den samme. Så står man med et småt budget, så gå efter den alm. udgave. som koster omkring det halve af Pro udgaven.

  Mvh.
  Rasmus Degnbol

  • Rasmus Brønnum Svar

   Point taken, Rasmus:-) Jeg retter lidt til i indlægget.

   Tak

 2. bendikstockert Svar

  Hej Rasmus!

  Superfedt at du lægger ud reviews og anbefalninger af diverse verktøy.
  Det gør at det bliver lidt nemmere at ta stilling til hvad man bør velge.

  Tak!

  Mvh Bendik Støckert

 3. Johannes Svar

  Hej Rasmus.

  Tak for dit indlæg. Det hjælper mig, da jeg også, som dig, har brugt mange timer på at finde et billige videokamera med ekstern mikrofonindgang.

  Hvordan sætter du din Røde mic. fast, når der ikke er sko på kameraet?

  Bedste hilsner
  Johannes

  • Brønnum Rasmus Svar

   Hej Johannes.

   Super at du kunne bruge tippet. Ofte har jeg mikrofonen siddende på stativ tæt på det som jeg skal optage. Men selve kameraet har en medfølgende smart lille dims som man klikker på bagtil hvori mikrofonen så kan sidde. Du kan se et billede af den her:

   http://iderren.com/?p=604

   Vh Ras

 4. Torben Søndergaard Svar

  Hej Rasmus

  Tak for din hjemmeside.
  Jeg søgte på nettet om hjælp til en lille projekt jeg har og kom da ind på din side.

  Jeg har en youtube kanal og i den forbindelse har jeg nu lavet en lille studio nede i vores kælder.
  Den er klar med baggrund, lys osv.. Det eneste jeg nu mangler er en kamera med ekstern mic. indgang, samt en mikrofon.
  Jeg skal stå 2 meter foran kameraet.

  Tror du “røde” kan gøre det næsten så godt som en trådløs mikrofon, hvilket jeg har overvejet at købe?
  Jeg har nu søgt på nettet for at købe “Panasonic HDC-SD90” som du her anbefaler. Men jeg kan ikke finde den nogle steder. Den er udgået de steder de før solgte den.
  Ved du hvor jeg kan købe den eller har du en tilsvarende kamera du anbefaler mig at købe?

  Håber du får tid til at svare hurtig, da jeg skal finde en løsning i dag eller imorgen 😉
  mvh
  Torben Søndergaard

 5. Kamilla Svar

  Hej Rasmus
  Jeg er på jagt efter et videokamera, der kan det du beskriver, men jeg kan se, at indlægget her er fra 2011.. og når jeg googler test af videokameraer, kommer der anbefalinger af selvsamme kamera som du beskriver..
  Men det er udgået og der må være kommet noget bedre siden, men i samme stil.
  Kender du et du kan anbefale? :)

  Kh Kamilla

Reply