HARPA Koncerthus & konferencecenter på Island [HLA]

Jeg skrev om HLA’s koncerthus på Island tilbage i 2009 – “Reykjavik Concert hall – Verdens største 3D model”, og nu er det fint at se det gennemført. I medierne handler huset stadig meget om facaden… men det er selvfølgelig også den som arkitekter er bedst til at kommunikere ud, og den som menig mand forstår bedst (!). Og den er også virkelig ekstrem. To forskellige typer (flad + rumlig), i samarbejde med en world artist, svejset i og sejlet fra kina, midt i en krise, i et land hvor bunden røg ud… på et byggeri der koster kassen! Det fortjener en klapsalve for at det ikke endte med bølge eternit:)

Ud over filmen ovenfor fra Domus, er der yderligere 2 små youtube film, fra henholdvis 2010 og 2011, som er værd at se. Ud over det kan man læse mere om projektet på HLA’s website hvor de har sammensat et 48 siders online katalog (eller som pdf). Se flere billeder på fra facadeopsætningen i 2010 på Designboom.com eller lidt af de nyere billeder på ArchDaily.com

http://youtu.be/fYW_GQvDU-Y 

Reply