Digital Crafting symposium – Computation and Craft [2010]

Indenfor den seneste ürrÌkke har vi set en udvikling i nye og fÌlles platforme der har kunne skabe bro mellem arkitektur, ingeniørkunst og selve udførslen. Nye interfaces har [endelig] skabt de links mellem den centrale design disciplin og fabrikationen. Og pü fü ür har det skabt nye former for designprocesser der samtidig gür skridtet videre i undersøgelsen af nye strukturelle systemer.

Tilbage i november 2010 afholdt man det første danske Digital Crafting symposium – Et samarbejde mellem CITA pĂĽ Ark. skolen i København, Arkitektskolen Aarhus, DTU mf. Og jeg opfordrede dengang til at deltage i arrangementet. Hvad jeg dog først har opdaget forleden var, at alle forelĂŚsningerne tilsyneladende lĂĽ inde pĂĽ digitalcrafting.dk  [!]

FABRICATION – SIMULATION – DESIGN
Symposiet stillede [indirekte] spørgsmül ved den müde vi arbejder pü i dag, og hvordan vores opfattelse af space design, ingeniørkunst og udførsel bliver udfordret nür vi begynder at integrere design, analyse og fabrikation. Symposiet prÌsenterede flere eksempler pü nye typer af samarbejde mellem faget parter, og diskuterede fremtidens byggepraksis.

Nedenfor kan du se 7 af de i alt 9 forelĂŚsninger:

SESSION 1:  Computation and Fabrication – How to fabricate?
– Digital fabrication is common in today’s building practice. To make use of this technological platform it is important that architects and designers find ways of interfacing between design and fabrication. This session discusses computational design techniques and the new forms of collaboration that rise from this shift in material practice.

SESSION 2:  Computation and Simulation – How to Analyze?
– Traditionally design and analysis are seen as subsequent steps in the design process. As new computational tools merge design and simulation we enter a new practice in which analysis can become integrated into the early design phase. This session discusses different simulation approaches and the consequences of this new practice for the profession.


SESSION 3:  Computation and Design – How to design?
– Digital platforms challenge architectural design practice and lead to new spatial opportunities. During the last 10 years the profession has developed a new algorithmic modelling practice that introduces code as part of design. This session discusses recent developments in computational design that challenge the core architectural concerns of programme and construction.

http://vimeo.com/17882181 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply