URBANIZED – Kommer måske snart til DK?

URBANIZED
I 2005 lavede de deres første dokumentar, Helvetica, der handlede om typografiens verden set gennem en ikonisk lille typeface. i 2007 kom de så med endnu en film, Objectified, der fokuserede på produkt/industriel design, og hvilket forhold vi har til de ting som vi alle omgiver os med.

Instruktøren har ingen baggrund indenfor hverken design, grafik eller arkitektur – han er ‘kun’ en nysgerrig person der lærte i takt med at han opdagede. Og efter de to første film fornemmede han at der var mulighed for at lave endnu en film. En film der kunne skabe en form for afsluttet “design trilogi”. Fra den flade 2-dimensionelle typografi, til de små brugs objekter der forholder sig til kroppens skala, for at ende med den kommende film, Urbanized, der vil tage fat på den helt store skala.

De to tidligere film blev vist på enkelte forevisninger i København. Enten på privat initiativ eller på filmfestivalen CphDox. Indtil videre er der stadig kun offentliggjort screenings i USA, med verdenspremiere i begyndelsen af september. Så mon ikke vi kan se den meget snart i DK [hvis man altså holder øjnene åbne]


 

Reply