QM2

Human Planet: CITIES – Surviving the Urban Jungle [BBC]

http://youtu.be/WH1XZp9IDUg

“Nature is not easy to control. Can we humans ever really master nature in the Urban Jungle World? … and is it wise to even try?” – uddrag

Midtvejs i det 21. århundrede forventes det, at den samlede befolkning i udviklingslandene der lever i byer i vil være fordoblet, med en stigning fra 2,3 milliarder i 2005 til 5,3 milliarder i 2050. Alene i de sidste to årtier er udviklingslandenes byer, i gennemsnit, vokset med 3 millioner mennesker om ugen. Og dvs. at mere end halvdelen af os nu bor i byer. Men selv om ‘byen’ ofte er set som en modstilling til ‘naturen’, så fortsætter byerne med at blomstre. Og måske er byerne, som sådanne, slet ikke helt så afskåret fra den naturlige verden, som vi går og tror?

Hvis du endnu ikke har set BBC’s dokumentarserie Human Planet Explorer, så er deres URBAN serie et rigtig godt sted at starte for arkitekterne. For selv om vi kun tegner byer for og til mennesker, så er det klogt at forstå at byerne aldrig vil være en “lukket fest” og altid vil være en form for beboet natur.

Jeg fandt serien i 5 afsnit på Youtube. Se de resterende 4 afsnit her nedenfor:

http://youtu.be/Qh5T19c5CyI

http://youtu.be/VftRBYlBTyA

http://youtu.be/E1wMDFQrpv4

http://youtu.be/bZTwksr0224 

Reply