MADE IN SCHOOL – De studerende viser projekterne frem

www.MadeInSchool.dk

Look what I made in School
Der er groet netvĂŠrk mellem de studerende pĂ„ de danske krea-institutioner. I forrige uge kom de arkitektstuderendes nye selvgroede interne [og Ă„bne!] netvĂŠrk StudArk.dk, og i fredags var der launch pĂ„ endnu et kreativt dansk netvĂŠrk: Made In School – Et website opstartet af studerende pĂ„ Danmark Designskole, ud fra en idĂ© om at skabe et rent udstillingsvindue for de kreative skoleprojekter. Og bidragyderne er da ogsĂ„ fra alle design- og arkitektskolerne, men ogsĂ„ fra Filmskolen og fx. Skolen for Visuel Kommunikation. Og det ser lovende ud!

Der er optrĂŠk til ENORME mĂŠngder af information nĂ„r man laver strukturen flad [lĂŠs. uden redaktion], men det er ogsĂ„ her styrken ligger. Derfor mangler lidt feed-muligheder [RSS] til fx. at fĂžlge det lovende forum mm. Og for mange vil denne type platform fungere som et sted hvor alle har en account med deres projekter, mere end de suser derind hver dag og ser “dagens nyheder”.

Store billeder med mindre tekst
Som et krea-browsing-website uden nogen form for redaktion [eller bare skyggen af folkene bag], ligger de endelĂžse projekt thumbs fint i forlĂŠngelse heraf – Her kan man sĂ„ kan gĂ„ pĂ„ opdagelse alt det man vil. De studerende kan oprette deres egen Blog hvor de kan samle deres projekter og personlige informationer – eksempel. Men da [specielt?] arkitekter har det med at formidle deres projekter i billeder og tekst, sĂ„ er muligheden for formidling gennem tekst noget nedprioriteret. Som det ser ud nu, er det lige tight nok med en smal kolonne i hĂžjre side, totalt lĂžsrevet fra tegningerne. Det kan vĂŠre at de mere produktorienterede uddannelser ikke har samme behov, men jeg vil stadig holde pĂ„ at arkitekterne har brug for at skrive ligevĂŠrdigt med illustrering.

Åben op for kommentarene
Som en sidste anbefaling vil jeg foreslĂ„, at der Ă„bnes frit op for kommentering. SĂ„ vidt jeg kan se, sĂ„ skal man fĂžrst oprette en account hvis man vil kommentere (skal man sĂ„ vĂŠre studerende?). Det er ikke vejen frem for den tilfĂŠldige, kompetente kommentargiver. Og min erfaring er at man i DK aldrig kan have “for mange” kommentere:)

Tillykke til alle studerende! 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

 1. Lau Rasmussen Svar

  Hej Rasmus,

  jeg er en af de 4 studerende bag Made in School, og udvikler pÄ sitet.
  FĂžrst og fremmest tak for de rosende ord og din fine analyse.
  Made in School er launchet i v1.0, og hold op hvor er der allerede megen fin feedback der inspirerer til videre udbyggelse!

  Jeg kan fortĂŠlle at jeg pt. sidder og strukturerer RSS feeds, sĂ„ dem vil alle fĂ„ adgang til inden lĂŠnge. De andre gode rĂ„d du giver er ogsĂ„ meget relevante og nogle af dem er allerede tĂŠsket op pĂ„ en prioritetsliste. Men puha… Ă©n ting ad gangen. :)

  Som du selv er inde pÄ, er der et issue med placering af tekster. Faktisk forholder det sig sÄledes at man kan beskrive hvert enkelt billede med en ubegrÊnset mÊngde tekst der vises nedenunder. Men det er sandsynligvis ikke synligt nok at det kan lade sig gÞre. Det bliver det! :)

  Vi hÄber iÞvrigt ogsÄ pÄ engang at kunne udbyde hosting af film, sÄledes at man ikke behÞver uploade sine film pÄ youtube / vimeo fÞrst.

  • Rasmus BrĂžnnum Svar

   Hehe, tÊnkte nok i var pÄ sagen allerede. Det bliver godt!

 2. LĂŠrke Poulsen Svar

  Hej Lau Rasmussen

  Vil det vÊre muligt ogsÄ at velkomme studerende fra Arkitektur og Design ved Aalborg Universitet pÄ hjemmesiden?

  • Rasmus BrĂžnnum Svar

   Jeg tror egentlig ikke at der er lĂ„g pĂ„ hvilke skoler de studerende kommer fra. Nu har jeg ikke selv en account, men hvis du opretter en, sĂ„ er jeg sikker pĂ„ at din skole vil poppe op pĂ„ “institutionslisten” – den udvikler sig sikkert i takt med de forskellige studerende.

   Ras

   • LĂŠrke Poulsen Svar

    Det er ikke muligt at oprette en profil med vores studie mail.
    “The e-mail address xxxxxx@student.aau.dk has been denied access”

   • Lau Rasmussen Svar

    Hej Rasmus og LĂŠrke,

    Jeg prÞvede at svare pÄ dette spÞrgsmÄl tidligere, men der stÄr jeg afventer godkendelse, selvom mit fÞrste svar strÞg lige igennem.

    Nu hĂ„ber jeg denne her fungerer 😉

    LÊrke: Du kan evt kontakte mig pÄ lau@madeinschool.dk

  • Lau Rasmussen Svar

   Hej LĂŠrke,

   som udgangspunkt ja! :)
   Men vi krĂŠver en eller flere kontaktpersoner der kan fungere som mellemled mellem os og din skole. Det gĂžr vi fordi vi har et stort Ăžnske om at vĂŠre mere end “bare” et website. Vi vil gerne holde events, arrangere foredrag, samt besĂžge de deltagende skoler, men det krĂŠver koordination og planlĂŠgning.

   Der er lidt mere information pÄ sitet nu, den kan du finde her: http://madeinschool.dk/q_a

   Skriv gerne til mig pÄ lau@madeinschool.dk

Reply