Gennemført Timelapse Guide

Lidt mere end virkeligheden
Det vælter ind med timelapse film fra alle sider [wikipedia]. Og på den ene side kommer det jo af den tekniske udvikling i kameraer til normale penge, men det bunder jo også i et begær efter at se virkeligheden koncentreret, dynamisk og glødende [jeps, ligesom arkitekternes visualiseringer!].

Selv om timelapse film ofte kører piv hutigt, så har teknikken intet med hurtigt at gøre. Det er komprimerede lommer af langtidseksponeringer afspillet efter hinanden – de har noget mere end hvis man bare afspiller en almindelig film i 4 x hastighed. Og det er en af de små-filosofiske twist som man til tider glemmer – lidt tilsvarende det, at enhver ophængt fotoforstørrelse afkaster et præcist [anskuelses]punkt i sit rum, der gemmer mere information end sit bare motiv.

Hvis du vil prøve lidt timelapse på den mere PRO måde, så fandt jeg dette gennemførte online Timelapse kompendie, sammenstykket af Patryk Kizny som også står bag fx. “The Chapel” længere nede i indlægget.

Jeg er ikke helt vild med filmens “parfumerede” brug af bracketing – en teknik hvor man skyder flere forskelligt eksponerede billeder samtidigt, for derefter at kombinere dem alle og efterredigere filmens lys og kontrastforhold.

http://vimeo.com/19107357 

Reply