Designbusser i KBH

Den sidste måned har der kørt 2 funky bybusser (linie 3A og e1A)  rundt i hovedstaden. Men for dem som ikke kommer forbi hovedstaden i netop denne måned kan man se filmen ovenfor, hvor de studerende fra Danmarks Designskole har de taget to gule busruter under visuel behandling.

Personligt synes jeg det er lige præcis det en storby har brug for – farve, mønstre, abstraktion og udfordringer (som IKKE skal komme fra reklamer). Og det gælder især en by som Kbh der har følgende (og eneste) farveholdninger i deres Designmanual for by design:

Grå (Greysparkle A104458) er byens generelle farve, der anvendes i alle miljøer – undtaget er parker og busterminalmiljøer. Grøn (RAL 6009) anvendes i byens parker og naturområder – som udgangspunkt på alt inventar. Blå (RAL 5011) anvendes ved stoppesteds- og terminalmiljøer, på reklamefinansieret udstyr, parkeringsbilletautomater og på gadenavneskilte. “Københavnersort” (SGD29004 – Serie 18) Anvendes til Københavner bænkens vanger. Graffitsort (RAL 9011) Anvendes eksempelvis på håndlister eller rækværk. Olivengrå (RAL 6006)  Anvendes på gittermaster. – uddrag fra KK designmanual side 6.

Projektet skal være med til at skabe fokus på Kbh’s nye Cityring der åbner i 2018. Prognoser siger, at den nye Metro får 240.000 passagerer i et hverdagsdøgn. Den nye metro betyder, at vi skal ændre på busnettet så tog, bus og Metro supplerer hinanden bedst muligt.

PS. I filmen kalder de det for “kunstbusser” – men det er nok fordi Designskolen er rykket ud til Kunstakademiets…Arkitektskole, haha! 

Reply