Godt Indeklima i Fremtidens Byggeri (DAC Seminar)

Se de 3 videoforedrag
Dansk Arkitektur Center inviterede d. 7. december 2010 til seminar om de udfordringer og muligheder, der er gældende for udviklingen af fremtidens sunde byggeri og gode indeklima. Gennem cases og inspirationsoplæg giver de bud på best practice på indeklimadesign inden for lys, lyd og luft. ArkitekturTV har igen fuldt arbejdet til dørs, og uploadet 3 [ud af de 4] foredrag. Dem kan du se her nedenfor. Det er nørdet, det er teknisk og man bliver rigtig meget klogere på alt det som man har brug for at vide i en sund projektering…og en endnu sundere skitsering!

– Desværre har jeg ikke kunne finde den 4. forelæsning om Indeluftkvalitet, af Hentik N. Knudsen, SBI. Men den dukker måske op senere.

EVIDENSBASERET LYSDESIGN
Merete Madsen, chefkonsulent, belysningsarkitekt, Planning & Design, Grontmij | Carl Bro A/S
Forskning viser, at lys har stor betydning for menneskers sundhed og velvære. Bliv introduceret til nyere tids forskning inden for lys og sundhed perspektiveret i forhold til byggeri og lysdesign.

.

LYD OG AKUSTIK I MODERNE BYGNINGSDESIGN
Steen Enrico Andersen, direktør, arkitekt maa, PLH arkitekter A/S
Akustik er en væsentlig faktor for vores oplevelse af bygninger. Ud fra egen praksis præsenteres eksempler på byggerier, hvor det har været vigtigt at sikre de rigtige akustiske miljøer til forskellige aktiviteter og behov.

.


SOLHUSET – ENERGI, INDEKLIMA OG ARKITEKTUR I ET HELHEDSPERSPEKTIV
Niels Treldal, civilingeniør, Laboratorier og renrumsteknik, Rambøll & Thomas Nørgaard, projektchef, arkitekt maa, Christensen & Co. Arkitekter
Børnehaven Solhuset er et godt eksempel på, hvordan man i en integreret designproces mellem arkitekt og ingeniør kan balancere de individuelle høje krav til energi, indeklima og arkitektur i en bygning, hvor ingen løsning står alene. 

0 Replies

  1. Katja Beck Svar

    Hej Rasmus,
    Dejligt at vi i DAC – og med din hjælp på videndelingen – kan medvirke til, at vi alle bliver klogere på design af det gode indeklima. Jeg vil blot afmystificere (og afkorte din og andres ventetid) omkring den manglende 4. film – der er desværre ingen, da Henrik Knudsens oplæg ikke blev filmet.

Reply