QM2

TunnelArt eller MetroRat

Metroen er et gråt underjordisk helvede. Metroen er designet til at holde københavnerne fanget i en kollektiv depressiv stemning, som gør dem i stand til at udholde det formålsløse arbejde, de bruger den til at komme til og fra. Nihilistisk Folkeparti vil stoppe hjernevasken af københavnerne! Derfor kræver vi, at Metroen dekoreres i psykedeliske farver, så københavnere på vej til arbejde bliver inspireret til at bruge dagen på noget meget mere muntert. “ – Citat: Nihilistisk Folkeparti

Det var først idag, at jeg så arkitekturredaktør, Karsten Ifversens artikel “Hvor er kunsten i vores Metro” [i Politiken d. 5. dec.] – en artikel der udspringer af kunstgruppen ArtSucker’s forslag til at nuancere Københavns Metro. Jeg skrev selv et lille indlæg for lidt over et år siden: “CPH – Please pimp my Metro”!!, og måske ArtSuckers dengang læste min opfordring, haha. I hvertfald er deres forslag en blanding af en tunnelsekvensen fra 2001 – A Space Odessey [som jeg også pegede på]… og Palads Biografen.

Jeg synes stadig at citatet ovenfor, som jeg engang fandt på Nihilistisk Folkeparties website, er det stærkeste og mest præcise udsagn for at pimpe vores kloakrørs-agtige metro, der får en til at føle sig som en Metro-Rat.

Metrostationen er vel en bydelsfoyer?
En ting er at vi skal have skabt oplevelse ud af vores daglige rejse under Københavns gader; men jeg ser lige så store udfordringer i at give de enkelte stationer noget mere individuel personlighed. For der må da være forskel på en metrostation på Østerbro og så den på Vesterbro. De er alle kolde, glatte og ganske u-hyggelige. De næsten skriger på selvstændighed og stoflighed [dekoration?]… eller i det mindste lidt grafitti!!

Jeg nåede desværre ikke at lave en rapportage for Copenhagen X’s Rullende Redaktion, med en spørgeundersøgelse af de lokale metrobrugere om: “Hvis din Metrostation kan siges at være din bydels foyer, hvad skal da karakterisere den?” – Torvehaller på Nørreport; Teater på Kgs. Nytorv; Det multi-etniske på Nørrebro; Sport og Fælledpark på Østerbro; Musik og kultur på vesterbro; Sol,vand og strand på Amager? Jeg tror de fleste kan se det spændende i at trække bydelens image ned i undergrunden… I det mindste så man er sikker på hvor [eller hvorfor] man skal stå af! 

Reply