P1 Morgen – "Praktikanter i Arkitektbranchen"

Råber man højt nok så bliver man til sidst hørt…Eller det var ihvertfald det jeg tænkte da en ung journalist fra DR, Katrine Overgaard, ringede til mig i sidste uge. Hun var nemlig igang med at lave research til et indslag på P1 omkring brugen af udenlandske studerende på de danske tegnestuer. Det viste sig dog, at hun rent faktisk ikke havde læst min artikel i Arkitekten – Stud.Billig.Arch. – eller den efterfølgende debat her på bloggen. Hendes baggrund var i stedet en privatfest på Vesterbro, hvor der hen af natten dukkede 20-30 unge mennesker op. Senere fik hun at vide, at de alle var udenlandske studerende der arbejdede på BIG for bare 5.000 kr om måneden. Og da tænkte hun, at her var en historie der var værd at fortælle til folket.

Hendes færdige indslag, her til morgen, er derfor også kun et forenklet tilskud til diskussionen om de danske og udenlandske arkitektstuderendes studiearbejde eller praktik på tegnestuerne, og i hvilket omfang og antal de er fordelt på disse.

I interviewet deltager, ud over undertegnede, arkitekt Rasmus Graakjær, repræsentantskabsmedl. i Arkitektforbundet Mikkel Lindskov Petersen, og vicedirektør og advokat Tina Munck fra Danske Ark.

– Indslaget blev også nævnt i en mindre artikel på DR Nyheder/ Penge (alternativt link

0 Replies

  1. henningthomsen Svar

    Jamen det er da trist, det her: Danske Ark synes det er helt fint og Akademisk Arkitektforening synes det er helt fint, bare det pynter på den enkeltes CV! Hvad fanden sker der?

    • Rasmus Brønnum Svar

      Enig, enig, enig

Reply