ScreenCap025

Real-Time Holografisk Arkitektur Visualisering

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EJ1rc4ZYIH0&w=640&h=385]

Holografi er noget mærkeligt noget. Men det er nok derfor man drages af det – og det kræver ikke engang strøm!!

Zebra Imaging er det eneste firma der kan skabe autostereoskopiske (uden speciele briller), full-parallax (se billedet nedefra og op, og samtidig fra side til side), holografier i farver. Det koster sikkert en halv arm, men er interressant fordi teknologien ikke kræver head-tracking eller 3D briller. Dvs at flere personer kan have forskellige oplevelser ud fra et enkelt medie … præcis som en 3D pap model.

Tricket ved holografi er, at hvor et sædvanligt fotografi kun registrerer lysets intensitet på filmen, så registrerer et holografi også lysets fase. Holografi er ofte blevet nævnt som 3D fotografi, men på mange måder minder det mere om en digital lydoptagelse der kan reproduceres. Det er kun noget af objektets lysspredningen der indfanges af selve optagelsesenheden. Så en sekundær optager [reference] enhed, registrerer optagelsen mens den optages [!] og det er interferencen mellem de to optagelser vi så ser som en multi spatial flade. 

Reply