AScreenshoot159

Førerløse arkitekter?

For et par uger siden kunne man læse historien om et, såkaldt, nyt 3D værktøj  i byggebranchen i et digitalt pilotprojekt på Syddansk Universitet. Her har brugt 3D opmåling i renoveringen af den eksisterende bygningsmasse. Det er tørt præsenteret som bare f….., men du får mest ud af nederste video i højre side (af Rambøll). Skal man have 3D teknologien serveret en smule mere sexet, ja, så er det værd at kigge på Googles førerløse bilprojekt, og Velodyne Lidar teknologien, som videoen nedenfor giver et bud på.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P99eKc2uNJU&hd=1&w=640&h=365]
– Filmen ovenfor er et realtime eksempel, hvor en Velodyne Lidar enhed er placeret på taget af en pick-up truck.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zNEXuFgqhB8&w=640&h=365]

“I dag anvender byggebranchen eksisterende papir- eller digitale tegninger i 2D, når en bygning skal udbygges eller renoveres. Ofte er tegningerne utidssvarende, fordi mindre ombygninger eller lokaleændringer ikke er ført ind på tegningerne. Når en bygning efterfølgende skal renoveres, bliver det derfor en besværlig og bekostelig affære at beregne tilbud og materialepriser ud fra de fejlbehæftede tegninger. De unøjagtige tegninger bliver en omkostningskrævende faktor, som forfølger byggeriet, lige fra det udbydes i licitation til sidste fodpanel er banket på plads. Men med den nye anvendelse af 3D-teknologien, hvor man får en nøjagtig opmåling af de eksisterende forhold i bygningerne, kan mange af disse problemer imødekommes.” – Uddrag 

Reply