AScreenshoot145

"Female Forces of Architecture" (PDF)

I foråret 2004 fyldte det Kongelige Danske Kunstakademi 250 år, men det er ukendt for de fleste, at skolens kvinder rent faktisk ikke kunne tage del i jubilæet, da kvinder først fik mulighed for optagelse på akademiet 1908. Arkitekterne Tanja Jordan og Rikke Lequick Larsen har derfor taget initiativ til at markere 100-års-jubilæet for kvinderne på Kunstakademiets Arkitektskole.

Det er blevet til en lille publikation der giver både historisk tilbageblik og gisninger om fremtiden ved at tegne et portræt af de kvindelige arkitekter, som ikke blev fejret, ej heller nævnt, da Kunstakademiet fyldte 250 år.

Og det er faktisk blevet til nogle ret spændende interviews. Du kan downloade publikationen som pdf-fil ved at klikke her.

Bogen er udgivet af Kunstakademiets Arkitektskole, den er gratis og udgivet med støtte fra Dreyers Fond. Arkitektforbundet støtter med udsendelse af bogen, såfremt det ikke skulle være muligt at møde op til lanceringen. Bogen kan rekvireres via mail til sekr@arkitektforbundet.dk , downloades som PDF på www.karch.dk/female eller afhentes hos Kunstakademiets Arkitektskoles Bibliotek, Danneskiold-Samsøes Allé 50, 1434 København K.

Kilde: www.karch.dk/female 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply