f092a89ae2bb47b8a2416dd4b89b73aa_Herlev_Hospital

Dokumentar: "Herlev hospital" (18 min.)

Herlev Hospital åbnede i 1976 og var toppen af poppen. Og med sine 120 meter blev det Danmarks højeste bygning og er stadig Verdens femtehøjeste hospital. Det er tegnet af Gehrdt Bornebusch, Max Brüel og Jørgen Selchau.

– Du kan se filmen her (Internet Explorer)

Højhuset kaldes ’sengetårnet’. Hver etage rummer 24 sengestuer – alle placeret ud til vinduerne. I midten af hver etage ligger en kerne af personalestuer, depotrum, undersøgelsesstuer osv. Idéen med opbygningen er, at personalet ikke skal gå ret langt mellem patienterne og de forskellige funktioner i kernearealet. Den flade bygning kaldes ’behandlingsbygningen’. Her er ambulatorier, laboratorier, operationsgang og skadestue placeret. Indvendig er den opbygget af kvadrater på 15 gange 15 meter med gange mellem. Behandlingsafsnittene ligger i de enkelte kvadrater, der kan benyttes enkeltvis eller slås sammen. Idéen med opbygningen er fleksibilitet – det er nemt at bytte om på funktionerne efter behov. 

Reply