Åben konkurrence: 'BO TÆT'

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hB72qe05NBw&w=640&h=385]

Mandag den 16. august 2010 blev konkurrencen Vis os hvordan vi skal bo – tĂŠt udskrevet. Konkurrencen skal give bud pĂ„, hvordan vi kan indrette vore boliger og byer – store som smĂ„, fordelt ud over hele landet – sĂ„dan at vi fĂ„r lyst til og mulighed for at bo, arbejde og leve tĂŠttere.

Konkurrencen er en Äben idékonkurrence og udskrives af Arkitekturudvalget i Statens Kunstfond i samarbejde med Akademisk Arkitektforening. Med konkurrencen hÄber Arkitekturudvalget at fremkalde visioner for bÊredygtige mÄder at bo tÊt for flere mennesker, som udfordrer vores kultur, mentalitet og levevis. MÄlet for konkurrencen er, at besvarelserne skal bruges til at igangsÊtte en bred, arkitektfaglig og samfundspolitisk debat. Visionerne skal udtrykkes i en film af tre minutters varighed.

”Film kan kommunikere bredt, og derudover har vi valgt filmmediet for at fĂ„ konkurrencedeltagerne til at tĂŠnke mere utraditionelt, end de mĂ„ske er vant til – bĂ„de nĂ„r det gĂŠlder lĂžsningen af opgaven og formidlingen af resultatet. Vi hĂ„ber, filmmediet vil affĂžde en rĂŠkke nyskabende og lettilgĂŠngelige konkurrence-besvarelser om de arkitektoniske kvaliteter, som vore fremtidige byer og boliger skal rumme.” siger formand for Arkitekturudvalget, arkitekt MAA og professor Anne Beim.

Den Ă„bne idĂ©konkurrence henvender sig til alle bĂ„de i Danmark og udlandet – til arkitekter, billedkunstnere, byplanlĂŠggere, landskabsarkitekter, filminstruktĂžrer, kommunikationsfolk og alle andre, der interesserer sig for indretningen af den mĂ„de, vi bor og lever.

Konkurrencen lĂžber i perioden den 16. august til den 8. oktober 2010.
Resultatet bliver offentliggjort den 3. december 2010. Den samlede prÊmiesum er pÄ DKK 900.000, med en fÞrsteprÊmie pÄ DKK 150.000. Forslagene bedÞmmes af en jury der er sammensat af Arkitekturudvalgets medlemmer, arkitekter, filmkyndige, politikere og kommunikationseksperter.

Interesserede kan hente alle relevante informationer pÄ konkurrencens website www.botÊt.dk.

PRESSEKONTAKT
Formand for Arkitekturudvalget, Anne Beim, tlf. 6013 1506

KONTAKT ANGÅENDE KONKURRENCEBETINGELSER
KonkurrencerÄdgiver, arkitekt MAA Bettina Mylin
Akademisk Arkitektforening
Strandgade 27 A
1401 KĂžbenhavn K
Tlf. 3085 9003, email bm@aa-dk.dk 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply