3186219228_d55842fc37_o

Brodsky & Utkin

Brodsky & Utkin
Det er altid en nydelse at se tegninger der ikke er tegnet i CAD eller farvelagt i Photoshop – minder mig om arkitektskolen indtil slut 90’erne. Og når tegningen i sig selv ikke er påtænkt en egentlig realisering. Når de istedet er ment som provokation eller nyfortolkning, som f.eks. Piranesi’s 1700-tals Le Carceri d’Invenzione – fængselsfantasier (findes faktisk som original tryk sæt inde på Kunstakademiets Bibliotek!).

Den russiske 80’er neoavant-garde arkitekt duo Brodsky og Utkin var samtidige med Lebbeus Woods og Zaha Hadid, men de brugte en tegneteknik der var mere lig Boullée og Ledoux.

“In their designs, by turns funny, cerebral, and deeply human, Brodsky & Utkin borrow from Egyptian tombs, Ledoux’s visionary architecture, Le Corbusier’s urban master palns, and other historical precedents, collaging these heterogeneous forms in learned and layered scrambles. Underlying the wit and visual inventiveness is an unmistakable moral: that the dehumanizing architecture of the sort seen in Russian cities in the 1980s and 1990s, and elsewhere around the globe, takes a sinister toll.”

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reply

  1. Bo Kalvslund Svar

    Flot præsenteret her Rasmus.

    Jeg mindes også det gode arkitekturtidsskrift Skala – der kunne man også støde på flotte arkitekturtegninger præsenteret i et mega format tidsskrift.

    Jeg sidder og tænker på at tidskriftet Mark som du omtalte tidligere også opræsenterer “Arkitekturfantasier” i formaf deres vilde 3d-projekter. Forskellen er måske blot at disse er seriøst ment som bygninger mens tegningerne her på siden har en berettigelse i sig selv som små kunstværker i sig selv. En status som nok så flotte 3d-visualiseringer har sværere ved at opnå efter min mening – men jeg er nok også af den ældre skole efterhånden….
    Har vi mistet noget i arkitekturen med tabet af tegningen som kunstform..?

Reply