Arkitekt-i-praktik

ARKITEKT: "Hvordan foregik din erhvervserfaring under studiet?"

Show me the money!
Når det kommer til økonomi, så er der ikke lavet nogen undersøgelser om hvordan de studerende egentligt bliver betalt ude i det kære erhvervsliv. Lever de kun af den medfølgende S.U. under praktiken? Får de lidt oveni fra tegnestuen i ‘kompensation’? Og hvis de vælger at tage ansættelse på tegnestuen f.eks. i forlængelse af praktiken, får de så mindsteløn efter overenskomst? Eller får de også her en mindre “kompensation” i betaling (eksempelvis svarende til S.U.)? Måske de helt vælger at arbejde gratis for at få foden indenfor?

Smid lidt i puljen
Det er lette spørgsmål, som dig der har været igennem møllen let kan være med til at danne et billede af, her nedenfor. Da det er super anonymt, så skriv endelig en evt. kommentar, forklaring eller et eksempel nedenfor!

– Der må gerne sættes flere krydser

 

1 Reply

  1. Katrine Lotz Svar

    Skøn undersøgelse! På Kunstakademiets Arkitektskole er vi ved at udvikle vores praktikordning, så der bliver et et bedre samspil mellem uddannelse og praktik. Kommentarer med ideer og forslag til at fremme dette på denne blog vil blive læst med stor nysgerrighed!

Reply