Louis Sullivan: The Struggle for American Architecture

“I saw Sullivan’s struggle to promote an American style of architecture as a profound reaction to the rapidly shifting values of the United States at the turn of the twentieth century: a formerly isolated nation of farmers, craftsmen and maritime traders transforming itself into an international industrial powerhouse.”

Louis Sullivan: The Struggle for American Architecture

Efter 20 år som grafisk designer i Dallas, Texas besluttede Mark Richard Smith sig for selv at skyde en halv million dollars i et filmprojekt om den store amerikanske arkitekt, Louis Sullivan – mr. “Form-follows-Function” eller “Father of the Skyscraper”. En af de interessante vinkler på historien er at netop LS var en af de arkitekter der kæmpede for at skabe en særegn amerikansk arkitektur stil, og senere hen endte med næsten selv at blive udslettet. Først var det de hvides flugt til forstæderne der efterlod hans bygninger tilbage i nu endnu mere belastede områder, og som så senere blev overhalet af mega by fornyelser.

Selv om instruktøren var ved at gå ned – med hjerteslag – så skulle historien dokumenteres! Og hvem har ikke lyst til at se den første dokumentar[stor]film om Chicago arkitekten; hans lynkarierre, senere forfald og uafvigelige indflydelse på Frank Lloyd Wright!

Filmen har i de sidste uger været rundt på forskellige filmfestivaler, men den første egentlige biografpremiere er d. 24. september… i USA. Men fra d. 15. november kan du købe filmen på DVD direkte fra websitet for $25.00 – MEN det er muligvis/ sikkert ikke i PAL-format eller med europæisk landekode, så check lige op på det inden du køber.

www.louissullivanfilm.com

Reply