København som cykelby…set med amerikanske øjne

[vimeo 13499122 h=360&w=640]

Streetfilms startede i 2004 som en bevægelse der i bedste oplysnings-aktivist-stil lavede kortfilmen “The Case for a Car-free Central Park” – et forsøg på at skabe opbakning til at lukke Central Parks, såkaldte, “loop drive” for tung trafik, så fodgængere og cykelister kunne bevæge sig i fred og ro.

I de efterfølgende 6-7 år har de dokumenteret og bidraget til mange diskussioner rundt om i de amerikanske storbyer. Og en del af arbejdet er et grundigt oplysningsarbejde ved at dokumentere bedre måder at tænke en storby på. Her i juni kom de så forbi VELO-CITY GLOBAL 2010 konferencen her i København – verdens største konference om cyklisme, som tiltrak 1000 byplanlæggere, transportforskere, NGO’er og politikere – alle med fokus på at fremme byernes bæredygtighed og livskvalitet bla. i form af en øget cyklisme. 

Reply