QP2

Web 3.0 – The Semantic Web

[vimeo 11529540 w=640&h=485]
[The Semantic Web] rises one of the deepest questions in all of Western Philosophy: Does the World make sence, or do we make sence of the World”

WEB 3.0 er en lille film af tidligere NYU studerende, netop færdiguddannet i journalistik og Psykologi, Kate Ray. En film hvor hun giver et indblik i hvad det Semantiske Web er for noget, teknologien bag og hvordan internettet vil ændre sig dramatisk. Man kan sige at kernen i diskussionen er at nettet har mere end nok der producerer ‘content’ [information], men den egentlige kvalitet kommer først når vi finder nye måder at sortere og udvælge materialet. Det kan ikke siges mere klart end Clay Shirky’s siger det i filmen:

“If I was going to start a news business tomorrow, I would start a new business designed not to produce one bit of news but instead to aggregate news for individuals in ways that matter to them.”

– Her ovenfor er et lille eksempel på hvordan man [på semantisk vis] danner informative knuder af fakta og relationer. (fra Wikipedia)

Hun snakker med de hårdeste Web eksperter af slagsen: Tim Berners-Lee (opfinderen af www og nu fortaler for Linked Data – TEDTalk 2010), Clay Shirky, Chris Dixon, David Weinberger, Nova Spivack, Jason Shellen, Lee Feigenbaum, John Hebeler, Alon Halevy, David Karger og Abraham Bernstein.

 

Reply