Tina_Saabye

Tina Saaby er Københavns nye Stadsarkitekt


“København er en god by og inde i en god udvikling. Men det er gået stærkt, og det er på tide at evaluere udviklingen og se, hvad den har afstedkommet i øjenhøjde og på gadeplan” – Tina Saaby

Så fik København sat navn på sin nye Stadsarkitekt. Og valget faldt endeligt på den kære Tina Saaby – 40 år, mor til 2, gift med Henning Thomsen fra Gehl Architects, bor tæt ved Hovedbanegården, ejer ingen bil, cykler alle steder, har 13 års erfaring som skitserende og projekterende arkitekt, er leder og partner i arkitektfirmaet WITRAZ, næstformand i Arkitektforeningen…og stort set altid i strålende humør og med et venligt smil og et godt grin.

Som stadsarkitekt vil Tina ikke være den besluttende myndighed over hovedstaden, men hun er den faglige garant og rådgiver for de politiske beslutningstagere. Det betyder også at hun skal kunne begå sig i et bredt politisk spektrum og være advokat for den arkitektoniske kvalitet i beslutningsprocesserne.

Læs Politikens egen Karsten Ifversens artikel om den nye udnævnelse – Politiken iByen

– Hvis du vil læse om kvalifikationskravene til stillingen som Københavns stadsarkitekt, så se mit tidligere indlæg: “Kalif istedet for Kaliffen.”


Musiktorvet ved Øresundsvej, Amager. Første spadestik er taget!

Og jeg har selv haft fornøjelsen af at arbejde med Tina i forbindelse med Witraz og EFFEKTs samarbejde i forbindelse med delt skitsering/projektering af Musiktorvet på Amager. 

0 Replies

  1. Kristoffer Friis Svar

    Spændende. Nu bygges der jo heldigvis ikke en skid i København lige i øjeblikket, så kan man jo passende bruge ventetiden på at evaluere 😉

Reply