"Pay & Sit" – en privatiseret offentlighed

[vimeo 1665301 w=640&h=365]

Pay to Sit & Sit to Pay
Jeg kan ikke huske hvem der engang sagde noget i stil med, at “man kan ikke kan gøre folk lykkelige med arkitektur, men derimod er det muligt at gøre mennesker ulykkelige med sin arkitektur”. Jeg kom til at tænke på citatet da jeg så berlineren Fabian Brunsings designforslag til et interface design program – et samarbejde mellem FH Potsdam og Parsons School of Design. For at sidde komfortabelt er du nødt til at putte en halv euro i automaten. På den måde kan staten profitere og i udbredt grad kontrollere det offentlige rum. Men der er helt sikkert en underliggende kritik af privatisering og udnyttelse af ‘det frie rum’. Måske lidt på samme måde som at køre i en NY taxa med en reklameskærm lige op i ansigtet! 

Reply