AScreenshoot290

'FaceTime' – fra hyperironi til ny worldtrend

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=R1wbQdVezio&w=640&h=385]

FaceTime
Den amerikanske forfatter Douglas Coupland der bla. er kendt for at hyperironisére den måde vi muterer i forhold til vores moderne verden, var en af de første der brugte sammenstillingen FaceTime. Tidligere havde man også brugt ‘Face Time’ i forbindelse med social interaktion mellem et eller flere mennesker der er tilstede på det samme fysiske sted [jf. begreber som ‘Real-Time’ og ‘Meatspace’]. I hans bog Microserfs, fra 1995, er Face Time et af hovedtemaerne, hvor historiens super computer-tech-nørder har sammentrukket det til et ord: FaceTime. En form for ironisering der kommer af vores anderledes webbaserede interaktion mellem mennesker. Ikke desto mindre er det selvsamme ord/begreb som iPhone 4 har valgt at kalde deres nye video-calling funktion…og sikkert har copyright på fremover, haha!

– Nedenfor har jeg valgt et lille uddrag fra en af bogens e-mail diskussioner (læs bogen):

[E-mail from Abe] “I suppose there’s nothing wrong with my not having a life. So many people no longer have lives that you raeally have to wonder if some new mode of existence is being created which is going to become so huge that it is no longer on the moral scale – simply the way people ARE.
Myabe thinking you’re supposed to “have a life” is a stupid way of buying into an untenable 1950s narrative of what life *supposed* to be. How do we know that all of these people with “no lives” aren’t really on the new frontier of human sentience and perceptions?
I only need 2 hours of people a day. I can; get by on that amount. 2 hours of FaceTime.”

[I replied] “2 hours of FaceTime is not good enough Abe. YOU are not a productmanager, and life is not a product . . . though wouldn’t it be SO MUCH CLEANER AND EASIER were that so.”

 

Reply