A-Second-Opinion1

Udstilling & debat om Arkitekturfotografiet

Udstilling pÄ DAC (12.-19. maj)
Fernisering mandag 12. maj kl. 17-19 i DAC’s boghandel.

Arkitekturfotografiet bliver af stadig flere kritiseret for at vÊre gÄet i stÄ. Arkitektur fremstilles som enestÄende og funklende produkter uden sammenhÊng med deres omgivelser. Men hvad gÞr det ved vores syn pÄ den arkitektur, fotografiet reprÊsenterer? Og er tiden moden til nye eksperimenter?

Dansk Arkitektur Center prÊsenterer i samarbejde med Copenhagen Photo Festival arkitekturfotografi med vÊrker af fotograferne Jakob Galtt og Jens Markus Lindhe. De vil her give deres bud pÄ, hvor arkitekturfotografiet er i dag og hvor det er pÄ vej hen. Denne udstilling er deres bud pÄ, hvordan man med fotografens optik ogsÄ kan gengive arkitekturen.

DEBATARRANGEMENT
Debataften, Mandag 17. maj kl. 19-21 i DAC’s cafĂ©. (Arrangementet er gratis men tilmelding nĂždvendig)

I forbindelse med udstilling inviterer DAC og Copenhagen X til debat om arkitekturfotografiets tilstand.

MÞd bl.a. redaktÞr pÄ Arkitekten Keld Vindum, fotograf Keld Helmer-Petersen, fotograferne Jakob Galtt og Jens Markus Lindhe, Kontraframe, redaktÞr pÄ Arkitektur DK Martin Keiding, redaktionschef pÄ Magasinet KBH Pernille Formsgaard, kommunikationchef hos Henning Larsen Architects Farid Fellah.

Fotograferne skriver selv om udstillingen: Fotografiet er et hastigt medium, men arkitekturfotografiet har i mange Är haft en forbavsende stille tilvÊrelse. Det er som om den mÄde, hvorpÄ vi vÊlger at vise arkitektur gennem fotografiet, er stivnet og hÊnger fast i en meget stram konvention. Kig rundt i arkitekturmagasinerne og man oplever at billederne ligner hinanden pÄ en prik. Ja, selv husene ser skrÊmmende ens ud. Bygningerne vises frem som enestÄende og funklende produkter uden sammenhÊng med deres omgivelser i billeder, som er skarpe og teknisk perfekte. Farverne i magasinernes skumringsbilleder er forfÞrende, men uden materialitet. Fokus ligger pÄ arkitekturen som en sÊlgende indpakning og fotografierne ligner helt klart mere salgsmaterialets renderinger end det fÊrdigbyggede resultat, brugeren oplever pÄ stedet. En konfliktlÞs restitueret virkelighed er til salg.

Denne udstilling er vores bud pĂ„, hvordan vi med fotografens optik ogsĂ„ kan gengive arkitekturen. Hvordan gĂžr man det bedst? Vi tror det er vigtigt at holde blikket Ă„bent og at betragterens egen lĂŠsning af billedet er helt afgĂžrende for at en god dialog opstĂ„r. En dialog der inviterer dig til at gĂ„ ud med Ă„bne Ăžjne for at genopdage din egen virkelighed. Mulighederne til en ny mĂ„de at anskue arkitekturfotografiet er uendelige og dette er et bud blandt mange. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply