A-Second-Opinion1

Udstilling & debat om Arkitekturfotografiet

Udstilling på DAC (12.-19. maj)
Fernisering mandag 12. maj kl. 17-19 i DAC’s boghandel.

Arkitekturfotografiet bliver af stadig flere kritiseret for at være gået i stå. Arkitektur fremstilles som enestående og funklende produkter uden sammenhæng med deres omgivelser. Men hvad gør det ved vores syn på den arkitektur, fotografiet repræsenterer? Og er tiden moden til nye eksperimenter?

Dansk Arkitektur Center præsenterer i samarbejde med Copenhagen Photo Festival arkitekturfotografi med værker af fotograferne Jakob Galtt og Jens Markus Lindhe. De vil her give deres bud på, hvor arkitekturfotografiet er i dag og hvor det er på vej hen. Denne udstilling er deres bud på, hvordan man med fotografens optik også kan gengive arkitekturen.

DEBATARRANGEMENT
Debataften, Mandag 17. maj kl. 19-21 i DAC’s café. (Arrangementet er gratis men tilmelding nødvendig)

I forbindelse med udstilling inviterer DAC og Copenhagen X til debat om arkitekturfotografiets tilstand.

Mød bl.a. redaktør på Arkitekten Keld Vindum, fotograf Keld Helmer-Petersen, fotograferne Jakob Galtt og Jens Markus Lindhe, Kontraframe, redaktør på Arkitektur DK Martin Keiding, redaktionschef på Magasinet KBH Pernille Formsgaard, kommunikationchef hos Henning Larsen Architects Farid Fellah.

Fotograferne skriver selv om udstillingen: Fotografiet er et hastigt medium, men arkitekturfotografiet har i mange år haft en forbavsende stille tilværelse. Det er som om den måde, hvorpå vi vælger at vise arkitektur gennem fotografiet, er stivnet og hænger fast i en meget stram konvention. Kig rundt i arkitekturmagasinerne og man oplever at billederne ligner hinanden på en prik. Ja, selv husene ser skræmmende ens ud. Bygningerne vises frem som enestående og funklende produkter uden sammenhæng med deres omgivelser i billeder, som er skarpe og teknisk perfekte. Farverne i magasinernes skumringsbilleder er forførende, men uden materialitet. Fokus ligger på arkitekturen som en sælgende indpakning og fotografierne ligner helt klart mere salgsmaterialets renderinger end det færdigbyggede resultat, brugeren oplever på stedet. En konfliktløs restitueret virkelighed er til salg.

Denne udstilling er vores bud på, hvordan vi med fotografens optik også kan gengive arkitekturen. Hvordan gør man det bedst? Vi tror det er vigtigt at holde blikket åbent og at betragterens egen læsning af billedet er helt afgørende for at en god dialog opstår. En dialog der inviterer dig til at gå ud med åbne øjne for at genopdage din egen virkelighed. Mulighederne til en ny måde at anskue arkitekturfotografiet er uendelige og dette er et bud blandt mange. 

Reply