CS5-Global-L

ADOBE Creative Suite CS5

Adobe CS5 på gaden i maj
Det er nu en lille uge siden at Adobe kom med sin nye Creative Suite CS5 pakke. Og den er klar til det danske marked midt maj. Ovenfor kan du se en 60 minutters [lidt for overordnet] præsentation af hvad pakken byder på. Men skal det gøres ordentligt, så ta dig lidt tid til at se de lidt mere specifikke Photoshop CS5 film, nedenfor.

Alle tegnestuer burde bruge produkter fra fx. Lynda.com
Mange kolleger i branchen gør ikke fuldt ud gavn nye produkters forunderlige muligheder – til tider sidder mange og arbejder på ny software uden at kende de nye muligheder. Og hvis der er en type person der aldrig kan være nok af, så er det ham der konstant fortæller bordgruppen om nye smarte tricks [desværre er der ikke mange af denne type, og dem der er, bliver ofte ikke krediteret fra ledelsens side…og det selvom de skriger på optimering og videndeling!?]. Og for at det ikke kan blive være så er der mange der venter på at de kan komme på verdens dyreste 2 dages kurser i alt fra SketchUp, InDesign eller Photoshop. Istedet kan jeg ikke gøre nok reklame for video tutorials [evt. online], som altid kan hentes frem på arbejdsskærmen…eller derhjemme i sofaen [ja, som færdiguddannet har man altså også lektier for!!]

Lynda.com er en af de største producenter af undervisningsmateriale til næsten alle software pakker. Enten i form af et online video abonnement eller som enkelt DVD’er. Se fx deres DVD udvalg til Photoshop CS4, eller deres nye Online Adobe CS5 Training Library hvor du også kan se udvalgte moduler gratis.

– Og hvis der er nogen der synes det er noget lir, så forklar dem at det er småpenge at betale $149.95 for et 21 timer [!!] videokursus på DVD, i Advanced Photoshop. Et kursus som dagligt kan findes på serveren af alle medarbejdere, eller lånes med hjem hvis man har overskud.

Ny Design manual til CS5
Jeg fandt en lille gennemgang af Adobe CS5′ s nye designprofil, som Adobes chefdesigner forklarer er opbygget over et isometrisk grid inspireret af grafikeren Otl Aicher layout til Olympiaden i 1972 – jeg læser det som at det er hans pictogrammer der refereres til. Se mere på www.veerle.duoh.com

Adobe Omniture vs. Apple iAdd

Ud over hvad de enkelte programmer har af nyheder, så indeholder pakken også en del benzin på bålet i den verserende kamp mellem Apple vs. Adobe. Adobe havde lidt af en nedtur på aktiemarkedet sidste år, og det er især pga. af Apples verdensherredømme på mobilmarkedet (iPod+iPad), og deres evige mission med at lukke ned for de Flash genererede reklamebannere på Apples produkter. Men men, Adobe købte i slutningen af 2009 Omniture for ca 100 milliarder kr, for netop at styrke forretningspotentialet i deres produkter…nåja, og så har de gevet alle deres CS5 web applikationer mulighed for at eksportere til HTML5 format som ellers har været Apples alternativ til flash.

Kilder: bennyhollywood.com, Adobe.com, www.veerle.duoh.com


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply