AScreenshoot056asdasd

Hausenberg holder fredagsdebat d. 16.april

“80’erne var et årti præget af modløshed. Arkitekterne og byplanlæggerne slikkede sårene ovenpå de store forstadsdrømmes forlis. I 90’erne søgte arkitekterne tilbage til deres kunstneriske rødder og den abstrakte rumlighed, mens byplanlæggerne nostalgisk kastede deres kærlighed på new urbanism. I 00’erne var der fuld knald på individualiteten, og sammenhængene gik tabt i et materialistisk ræs, der endte i et kollaps af historiske dimensioner. Nu i 10’erne søger vi fællesskabet og tænker ansvarligt, mens vi gentager NGO’ernes: There is no Planet B!

…Eller er det så simpelt?”

Historieskrivning hjælper os med at skabe overblik, navigere i nutiden og danne en ide om fremtiden. Men ofte skrives historien retrospektivt og tager mere udgangspunkt i nutidens interesser end i fortiden. Diskussionen om historien er med andre ord interessant, fordi den spejler de drømme om fremtiden, som vi kæmper for, og dermed også de magtkampe, der definerer samfundets brudlinjer.

Fredag den 16. april inviterer Hausenberg til debat om, hvor dansk og international byplanlægning var henne i 00’erne, og hvor den er på vej hen nu i 10’erne. Var 00’erne præget af individualisme, mens 10’erne er kendetegnet ved fællesskab og bæredygtighed? Eller er det en drøm? Var 00’erne det endelige knæfald for developerne og den mobile kapital? Og vil 10’erne som modreaktion være præget af en større grad af offentlig styring og fokus på, at byen er samfundets fælles projekt?

Der har indbudt 3 debattører der hver vil præsentere deres perspektiv på 00’erne og kumme med deres bud på 10’erne:

Jens Kvorning, Professor på Kunstakademiets Arkitektskole
Anne Skovbro, Udviklingsdirektør i Københavns Kommune
Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja ejendomer a/s

– Arrangementet finder sted på Ryesgade 19A, 3. sal, 2200 København N klokken 16.15 til cirka 18. Der er et begrænset antal pladser. Først-til-mølle-tilmelding til Simon Mertner Vind: smv@hausenberg.dk. – Link til Facebook event.


Hausenberg er et rådgivnings- og analysefirma med fokus på udvikling af attraktive og bæredygtige rammer for liv. Vi arbejder med udvikling af offentligt rum, boliger, borgerinddragelse, kultur- og fritidsliv, detailhandel, kulturarv og byplanlægning. De er specialiseret i analyser og rådgivning om sociale og kulturelle forhold indenfor byudvikling og arkitektur. 

Reply