QB2

New York favorit: 'The Brooklyn Banks'

“The Brooklyn Banks is the best skatepark in the world because…it wasn’t supposed to be a skatepark”

Skatere er hyper-habtiske
Skatere har det med at være næsten autistisk fokuseret på enhver overflade, kant og stort set alt hvad der er skråt. Det kan du læse mere om i artiklen: “A Skateboarder’s Guide to Architecture, or an Architect’s Guide to Skateboarding”. Og i forlængelse af denne hyper-habtiske tilstand ligger så, at visse steder bliver næsten mytologiske indenfor skater verdens bevidsthed. Steder som man drømte om at besøge med sine bedste sko og et bræt det var kørt til – mærke belægning, de genkendelige kanter og anderledens rumligheder.

Et mytologisk sted i New York:   The Brooklyn Banks

Omkring 1987 husker jeg tydeligt hvordan vi sad på række og hang ud i Københavns skateshops og så den amerikanske skatefilmen “Future Primitive” fra 1985 – dengang var dét det vildeste af det vildeste. Det var en film hvor det hotteste skatecrew, med en kun 17 årig Tony Hawk, browser rundt i forskellige storbyer. I filmen er der et lille minut hvor de skater i et left-over-space midt i New Yorks asfalt jungle, kaldet The Brooklyn Banks. Har du været i New York så har du helt sikkert passeret liiige henover dét da du gik over The Brooklyn Bridge, uden at vide at det var der. Spottet ligger nemlig godt gemt under broen på Manhatten siden, og er spøjst nok aldrig beskrevet i de utallige rejseguides (eller arkitekturkompendier). For når det kommer til stykket, så er det et af de absolut fedeste og livsbekræftende byrum du kan møde; både for skatere og arkitekter! Alle skatere ved det…nu ved du det også:)

“This place [The Banks] was already a part of me before i even skatet it”

En skaters oplevelse af The Banks
I filmen ovenfor (filmen er udskiftet pga. dødt link) fortæller hard-core pro-skateren Mike Valelly om sine første minder om The Banks. Han opdagede også spottet gennem den samme skater video [som alle andre gjorde], og det selvom han faktisk kommer fra New York. Gå ikke glip af hans historiske gennemgang af The Wall, som et af det største must-skate-places i historien.

http://www.vimeo.com/5041153 

Reply