QB2

New York favorit: 'The Brooklyn Banks'

“The Brooklyn Banks is the best skatepark in the world because…it wasn’t supposed to be a skatepark”

Skatere er hyper-habtiske
Skatere har det med at vĂŠre nĂŠsten autistisk fokuseret pĂ„ enhver overflade, kant og stort set alt hvad der er skrĂ„t. Det kan du lĂŠse mere om i artiklen: “A Skateboarder’s Guide to Architecture, or an Architect’s Guide to Skateboarding”. Og i forlĂŠngelse af denne hyper-habtiske tilstand ligger sĂ„, at visse steder bliver nĂŠsten mytologiske indenfor skater verdens bevidsthed. Steder som man drĂžmte om at besĂžge med sine bedste sko og et brĂŠt det var kĂžrt til – mĂŠrke belĂŠgning, de genkendelige kanter og anderledens rumligheder.

Et mytologisk sted i New York:   The Brooklyn Banks

Omkring 1987 husker jeg tydeligt hvordan vi sad pĂ„ rĂŠkke og hang ud i KĂžbenhavns skateshops og sĂ„ den amerikanske skatefilmen “Future Primitive” fra 1985 – dengang var dĂ©t det vildeste af det vildeste. Det var en film hvor det hotteste skatecrew, med en kun 17 Ă„rig Tony Hawk, browser rundt i forskellige storbyer. I filmen er der et lille minut hvor de skater i et left-over-space midt i New Yorks asfalt jungle, kaldet The Brooklyn Banks. Har du vĂŠret i New York sĂ„ har du helt sikkert passeret liiige henover dĂ©t da du gik over The Brooklyn Bridge, uden at vide at det var der. Spottet ligger nemlig godt gemt under broen pĂ„ Manhatten siden, og er spĂžjst nok aldrig beskrevet i de utallige rejseguides (eller arkitekturkompendier). For nĂ„r det kommer til stykket, sĂ„ er det et af de absolut fedeste og livsbekrĂŠftende byrum du kan mĂžde; bĂ„de for skatere og arkitekter! Alle skatere ved det…nu ved du det ogsĂ„:)

“This place [The Banks] was already a part of me before i even skatet it”

En skaters oplevelse af The Banks
I filmen ovenfor (filmen er udskiftet pga. dÞdt link) fortÊller hard-core pro-skateren Mike Valelly om sine fÞrste minder om The Banks. Han opdagede ogsÄ spottet gennem den samme skater video [som alle andre gjorde], og det selvom han faktisk kommer fra New York. GÄ ikke glip af hans historiske gennemgang af The Wall, som et af det stÞrste must-skate-places i historien.

http://www.vimeo.com/5041153 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply