En solid omgang dovenflid…der holder!?

[vimeo 9625370 h=290&w=500]

‘No Body Beats The Drum’ skulle bruge en musikvideo til sangen ‘Grindin’, og den ene trediedel af gruppen, Rogier, satte sig for at lave en super minimal stop-motion video med bare 500 styks træklodser. Kunne man lave det hurtigt og let i et 3D program? Ja. Kunne man imponere ligeså mange med sin indsats? Hell no! Projektet er så tilpas wird, at deres ‘the making of Grindin’ video måtte handle om hvordan instruktøren går fuldstændig ned på projektet. Det er humor når det er bedst.

Selv kom jeg til at tænke på dengang jeg startede på arkitektskolen (uden en eneste computer på skolen – den bærbare var knap opfundet), med parallel linialen hårdt spændt op og med mange stunder hvor et par in-one-take A0 planche var endeligt optegnet med rørpend og letra-set skyggerne på plads. Ved siden af stod kotemodellen i 1mm pap der stadig brændte i din følelsesforladte pegefinger. Det var håndværk, det var langsomligt…men det havde alligevel en helt speciel substans i sin produktion. Det er ikke helt det samme idag, ligemeget hvor mange 100 meter du printer ud, eller hvor lasercuttet, ovnbagt eller CNC fræset modellen er.

[vimeo 9725181 h=290&w=500] 

Reply