AScreenshoot023

Hvad 'Bing Maps' kan byde på i fremtiden

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W8N6UFpwp7o&w=500&h=310]

Blaise Aguera y Arca er hovedmanden bag Bing Maps og Photosynth teknologien der i 2007 var det vildeste af det vildeste (gense hans historiske TED præsentation). Dengang var det future-to-come tech, men det ved at være implimenteret i Microsofts Bing Map – se f.eks. den lille plads ved Nansensgades kulturhus. I interviewet fortæller han om hvad de arbejder på når det kommer til mapping af vores omverden. Det er teknologier som Photosynth, Seadragon og Silverlight der skal gøre det hele muligt.

– Tag en Photosynth tur i Nansengade – et bud på fremtidens interaktion i form af brugerindsamlet information som f.eks. Flickr billeder der automatisk sammensættes til multi-komplekse rumlige konstruktioner af virkeligheden.

Jeg lavede et lille forsøg ved at uploade Condition Scandinavian Timeline i Seadragons online applikation – prøv selv her hvordan det går når du navigere rundt i et billede på 10 Mb…men sagtens kunne være 200 Mb da man kun downloader det man zoomer ind på.

– Prøv også at sammensætte dine egne Photosynths her. 

Reply