cover3w400

Debat: "GLAMOROUSE COMPROMISE" (10.feb)

DEBAT AFTEN – 10. februar 2010, kl 19-22 pĂĽ DAC

CONDITIONS MAGAZINE og DAC inviterer til lancering af CONDITIONS # 3: “GLAMOROUS COMPROMISE” med debat ved arkitekt Bjarke Ingels, stadsarkitekt Jan Christiansen, kunstner Lars Ramberg og arkitekturredaktør ved Dagbladet Politiken Karsten Ifversen.

– Link til Conditions Facebook Event


“GLAMOROUS COMPROMISE” – As a decision making strategy, “compromise” definitely has somewhat of a negative connotation. A compromise seems to involve losing something, going for the second best. In personal relationships as well, a compromise is often seen as a solution no one is really satisfied with. In Scandinavian languages “compromise” has acquired a more ambiguous meaning. The search for consensus, achieved through compromises, has been so instrumental in shaping the modern Scandinavian societies and defining the “Scandinavian model”, or the “middle way”, between market capitalism and a planned economy. Despite this tradition, compromise today usually stands as the dull antithesis to the unrestrained individualism so dominant in contemporary culture. This is the reason why we want in this issue to show compromise in relation to the notion of “glamour”. What is the glam and glitter of compromise? Is the glamorous side of architecture in itself a compromise? This third issue of CONDITIONS is devoted to the topic of “Glamorous Compromise”, as an investigation into the culture of compromise and its influence upon architecture and urbanism. The core of this endeavor is to present a series of interviews with exponents from different roles within the planning process as a portrayal of compromise from different sides of the negotiating table.

.

– CONDITIONS er et uafhĂŚngigt Skandinavisk arkitekturmagasin, der fokuserer pĂĽ arkitekturens og urbanismens forhold. CONDITIONS er temabaseret og udkommer ĂŠn gang i kvartalet. Det tilbyder forskellige perspektiver og meninger fra arkitekter, entreprenører, byudviklere, filosoffer, økonomer, politikere, forfattere, journalister og andre, som har en interesse i arkitektur 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

 1. Anne-Mette Manelius Svar

  Jimenez Lai, som er bidragsyder til magasinet, kommer til byen i forbindelse med udgivelsen af Conditions – jeg har lokket ham til at forelĂŚse pĂĽ KA – det bliver nok torsdag eftermiddag pĂĽ KA –
  Jimenez [HimmenÌs] er professor pü IIT i Chicago og har sit eget firma http://bureau-spectacular.net/ Et mül for Jimenez er at gøre op med, at arkitektur er uncool sü snart det kommer uden for egne rÌkker. Det gør han bl.a. via tegneseriemediet til at skabe ideologiske, arkitektoniske narrativer.
  KĂŚrlig hilsen
  A-M

  • Rasmus Brønnum Svar

   Skal nok blive spĂŚndende :-)

Reply