EXT_01_entrance

Christensen & Co vinder RĂ„dhuset i Lund

Nyt RĂ„dhus i Lund
Det blev Christensen & Co der vandt konkurrencen om Lunds nye rĂ„dhus – en bygning der omfatter hele 25.000 m2, og skal opfĂžres i to etaper. Projektering af fĂžrste etape er allerede igangsat og Lund kommune har bevilget en kvart million til byggeriet af denne del. LĂŠs mere om CCO’s forslag nedenfor. Alternativt kan du se mere her hvor du ogsĂ„ kan hente  den samlede aflevering som pdf.

CCO teamet:  Michael Christensen, arkitekt MAA, HĂ„kan Sandhagen, arkitekt MAA, SAR/MSA, Andreas Michelsen, arkitekt MAA, RIBA, Anne Clausen, arkitekt MAA, Birgir Örn Jonsson, arkitektpraktikant, Gitte Höjrup, arkitekt MAA, Jesper Kusk Pedersen, arkitekt MAA, Mikkel Hermann Sörensen, arkitekt.

– LĂŠs den samlede dommerbetĂŠnkningen (PDF)

.

De 4 andre konkurrenceforslag:
NÊsten 80 arkitekter fra hele Europa ansÞgte om at komme med i konkurrencen. LÊs mere om de resterende 4 afleveringsforslag fra dem der var prÊkvalificeret: Tony Fretton (pdf), FOJAB (pdf), 3XN (pdf) og Lund & Valentin (pdf). Alle projekter kan hver isÊr downloades som et samlet PDF dokument.

Christensen & Co’s forslag: En enig dommerkomite udtaler bl.a.: Forslaget fra CCO skaber en unik bygning baseret pĂ„ kreative og kompetente lĂžsninger, som er tilpasset bĂ„de stedet og bygningens indhold. Det nye rĂ„dhus bliver en elegant og skulpturel bygning, som kombinerer Ă„benhed mod parken med stĂžrre tyngde mod Lunds gamle bycenter. Bygningens forskydninger i skala og hĂžjde skaber et dynamisk spil mellem lys og skygge og det nye rĂ„dhus har bĂ„de vĂŠrdighed og stor signalkraft, som netop har vĂŠret efterspurgt af Lund Kommune.


Det nye rÄdhus skal placeres centralt midt mellem Lunds gamle fine bymidte og et stort parkomrÄde vest for centrum. Bygningen er skulpturelt udformet og fremtrÊder som en facetteret krystal med facader som veksler mellem glas og lyse lukke partier. Skalaen er brudt ned sÄ det relativt store hus, integreres positivt i den karakteristiske bymÊssighed som kendetegner Lund. Det skulpturelle udtryk og den varierede facadekarakter, medvirker til at det nye rÄdhus vil opleves levende og dynamisk, bÄde i det ydre og det indre.

Bygningen har stor Äbenhed og transparens og parkens frodige stemning trÊkkes med helt ind i huset og et Äbent galleri langs parken forbinder alle husets fÊllesfunktioner og skaber et Äbent livligt socialt rum, som forbinder bÄde ansatte og gÊster i bygningen.

Nord for bygningen skabes en ny markant by-plads, som lĂžfter sig op langs facaden og skaber adgang til en ny cykel og gangbro ved banegĂ„rden Lund C. RĂ„dhuset udgĂžr en afgĂžrende del i borgernes oplevelse af mĂždet med den kommunale administration og pladsen udgĂžr sĂ„ledes en direkte forlĂŠngelse af det offentlige rums forlĂŠngelse ind i entrĂ© etagen. Her findes cafĂ©, udstillingsomrĂ„der og informationsomrĂ„de. Den Ă„bne udadvendte bygning bliver et symbol pĂ„ det Ă„bne og demokratiske samfund – et rĂ„dhus som byder velkommen og som vil opleves imĂždekommende for bĂ„de gĂŠster og ansatte.

RÄdhuset har en meget ambitiÞs miljÞprofil, som betyder at bygningen kun kommer til at bruge en brÞkdel af den energi som er normalt for denne slags bygninger. Sunde og miljÞrigtige materialer, et avanceret energikoncept baseret pÄ naturlig ventilation, solenergi og grundvandskÞling samt grÞnne tage, medfÞrer at Lunds rÄdhus bliver det grÞnneste rÄdhus i Sverige.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Reply