10 gui

Multi-Touch – Det er tid til seriøs berøring!

[vimeo 7408389 w=500&h=280]

10/Gui – Et fint bud på hvordan multi-touch kan implimenteres.

Multi-Touch
Med Apples præsentation af deres nye iPad er der vist ingen der efterhånden er i tvivl om hvilken hylde at vi skal tage ‘fremtiden’ ned fra. Der kommer latterligt meget snak om multitouch fra nu af – at både mus og keyboard hører fortiden til. Microsoft har ikke så godt fat i markedet som Apple har, men de er også på vej med store ting i den nærmeste fremtid. Jeg tænker specielt på Microsofts Touchwall teknologi med sit ‘infinite zoom’ software, der minder bedst om det vi så i filmen ‘Minority Rapport’.

Hvem sagde ergonomi?
iPhone, iPad eller iWhatever…multi-touch er næsten opfundet på grund af produkter som disse. Små og handy sager uden tastatur eller mus. Men når vi kommer til det at sidde dagen lang foran en arbejdsskærm, så skal der lige et par extra ting med. Udfordringen ved blindt at forfølge en drøm om at vi skal sidde med armene ud i luften dagen lang, fører nok kun til en gang god gammeldags overanstrengelse. I forvejen er retningslinierne for arbejde ved en skærm, at det kun kan anbefales at udføre det 4 timer dagligt…med indskudte pauser! Vi ved stadig ikke hvad der vil ske med en krop der har arbejdet ved en skærm i 60 år. Så multi-touch er nok nødt til at ske med alle 10 fingre – og muligvis begge fødderne – indtil vi kan nøjes med ‘tankens kraft’ (læs. The Force).

Apple tyvstartede for et par måneder siden med deres multi-touch mus – Magic Wonder Mouse – til computeren. Det er en standard mus med multitouch berøringsflade i stedet for kun hjulet.

10/Gui står bag videoen ovenfor. Det er 10 fingre og en god gang overvejelser omkring brugerflader og arbejdsproceser. Mens billedet nedenfor viser en USB Triple Foot Switch der kan aflaste dine arme…og det for den nette sum af $45.00.

 

Reply