George Bolster Conditioned_thescienceofdesign

HOMO CONEXUS og Netværksarkitekter

– Billede af den irske kunstner George Bolster. Et billede jeg synes er super godt til at vise den naturlighed som de yngste generationer finder i den nye teknologi.

“…Meget tyder på, at netværksmennesket bliver fremtidens nøglemedarbejder. Men har [Arkitekt]lederne forstået, hvad netværksbegrebet dækker over, og hvilke krav overgangen til netværkssamfundet stiller til deres ledelse?” – Bay

Kan du huske for 10-12 år siden, da du stadig kendte nogen der ikke havde mobil? Eller for 2-3 år siden da du stadig kendte nogen der ikke var på Facebook eller MySpace? Den tid er godt og vel forbi. Nu skal du tænke dig rigtig godt om for at kunne forklare fordelene ved ikke at være ‘derude’…for det er jo der alle de andre er. Når vi når 2011 vil vi se at e-mailen er blevet den nye sms, og det handler jo ikke om at det hele går meget hurtigere…det handler om at det er meget lettere.

“….For de nye typer medarbejdere er udvidelsen af netværket vigtigere end penge, prestige i jobbet eller noget som helst andet. At tage et job bliver blot en del af den netværks-udvidelse, der er central for deres livskvalitet og identitets-skabelse.” – Bay

Diskussionen om en Web 2.0 identitet nu er noget for netop din skrøbelige personlighed er forbi. Det er et nyt præmis for os alle. Tidligere nøglebegreber som PRIS og KVALITET er blevet super udfordret af nye begreber som fx. CONVENIENCE – tilgængelighed (fx iTunes der gjorde det let at købe musik). Her handler det ikke om ‘det ene’ eller ‘det andet’, men i stedet det i-mellem. At forkorte, udglatte og optimere distancen til det du, og andre, gerne vil have. Det handler om brugerflade, og ikke mindst, hvordan du forstår dig selv, og bevæger dig på denne flade. Og måske vigtigst af alt, at give noget af det du gerne vil have fra andre.

Forfatteren Morten Bay kalder denne nye mennesketype for Homo Conexus, det forbundne menneske. Et menneske hvis arbejdsværdier, indkøbsvaner, identitetsskabelse og tankegang er radikalt anderledes end tidligere.  “Netværksmennesket i dag tænker kollektivt på, hvordan man hjælper hinanden frem mod et fælles mål. Det handler ikke om at tænke på sit eget ego, men om at få et større netværk”.

Netværk = Muligheder
Måske du allerede er feed-up med ordet ‘netværk’, og i den forbindelse synes jeg selv at  det er befriende at bruge ordet ‘muligheder’. Et eksempel fra bogen er diskussion om uddannelser som fx. sygeplejerske – en uddannelse der har svært ved at brede sig ud i andre netværk andet end et arbejde på sygehus. Hvis en uddannelse kun kan love ringe muligheder for videruddannelse og berøringsflade med andre erhverv, ja, så vil de nye generationer holde sig væk.

Jeg kan anbefale at gribe fat i bogen Homo Conexus (se bogpriser.dk – ca. 250 kr), men ligeså meget, at læse denne super konstruktive anmeldelse og kritiske gennem af bogen der bemærker sig ved, at forfatteren selv svarer med en mindst ligeså lang kommentar! – læs anmeldelse og klummen: “Danske ledere ser kun toppen af netværks-isbjerget”

“….Jeg har set undersøgelser, hvor lederne tror, de kan styre netværket mellem deres medarbejdere. Jeg gøs, for så har de ikke fattet noget som helst” – Bay

Danske ledere fastholder hierarkiet
“netværksmennesker ikke vil låses fast og stå stille, men at de hele tiden får lov til at udvide deres netværk,« siger han. Han råder derfor HR-afdelingerne til at stå for at oprette uafhængige netværk, både internt og eksternt, der styrker relationer mellem medarbejderne, uden at de styres af ledelsen.

Som [tegnestue]leder, hvor meget kontrol har du brug for at have? Hvor meget kan du overlade til folk selv? Er ordet ‘kontrol’ overhovedet det rigtige ord? Er det muligt at lede andre uden af lede? Det er nogle af de ting som dirigenten Itay Talgam giver nogle super gode eksempler på med musiks sans for samarbejde!

.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=R9g3Q-qvtss&w=500&h=310]

.

Hvorfor lige en BLOG? RasmusBrønnum.dk
Forleden kom jeg i tanke om hvorfor jeg egentlig startede den her lille ‘netværksenhed’ – min BLOG. For små 3 år siden, da jeg sad på en arbejdsplads der havde det med at sprede de yngre medarbejdere ud i de faste projekt teams (dem med faste pladser:), var der noget der slet slet ikke virkede for mig. Rent projektmæssigt var det helt fint, men rent udviklings- og netværksmæssigt var det ikke gennemtænkt. Og i stedet for at nøjes med frokosten som den daglige historie- og videndeler, ja, så var en hurtig BLOG jo en perfekt teknisk løsning. Et samlet referencepunkt for viden, der tidligere blev sendt rundt via e-mail…hvor de alt for ofte druknede i in-boksen eller endte som endnu et bookmark. Bloggen var et åbent netværk hvor alle der havde lyst, tid eller interesse kunne kigge, kommentere og hente information – hvad de ville, når de ville. Først var vi 2-3 stykker. Hurtigt kiggede vennerne ind forbi, eller fik en mail om at de skulle lige kigge på det sidste indlæg. Og nu er vi 700-800 om dagen. Altsammen fordi det var convenient i form af at være i netværk. 

Reply