2012290807_a5a7fbebfa

C'Ă©tait un Rendez-Vous

[vimeo 2840720 w=500&h=350]

Jeg er en sucker efter alt der foregĂ„r i high-speed igennem en by alĂĄ KOYAANISQATSI filmen. Minder mig altid om en viiirkelig hurtig taxa tur jeg engang oplevede hjem fra byen en sen nat i Paris’ lange tomme gader – fantastisk!. SĂ„ det mĂ„tte vĂŠre skĂŠbnen der bragte mig forbi filmen “C’Ă©tait un Rendez-Vous” (It was a date) fra 1976 – en 8 minuters super high-speed race 12 km igennem Paris’ gader en tidlig morgen klokken halv seks.

“Yes, I was scared. I was scared of running out of film.”

Filmens koncept var at instruktÞren, Claude Lelouch, skulle kÞre pÄ tvÊrs af Paris i sin Mercedes-Benz 450SEL 6.9 sÄ hurtigt han kunne, med et 35 mm kamera fastspÊndt foran der filmer turen i et take. Tror egentlig ikke at han bruger bremsen, men giver helt sikkert bilen fuld Êde op til 220 km/t.  Filmen kunne ikke vÊre lÊngere end hvad 1000 fod 35 mm rÄfilm kunne strÊkke til, og det er sikkert ogsÄ meget godt. Dokumentaren ender pÄ Montmartre hvor kÞreren lÞber ud af bilen og omfavner en smuk pige. Wolla!

Dokumentaren var typisk for tidens cinĂ©ma-vĂ©ritĂ© – “truthful cinema”. Den amerikanske version hed Direct Cinema, hvoraf jeg tidligere har vist filmen: “The Social Life of Small Urban Spaces”. Som en bonus opdagede jeg i min lille research om filmen at det jo er selvsamme filmsekvens som bandet Snow Patrol bruger i deres “Open Your Eyes” musikvideo.

Fra Paris 1976 til Paris 2006
Jeg synes egentlig der er noget spÊndende ved filmen nedenfor. 30 Är efter filmens blev lavet lavede Orgsmobile et remake, men denne gang underlagt alle trafikkens regler og alt hvad der ellers hÞrer til en mandag morgen i myldretiden. Her bliver de 8 min. sÄ lige til 43 minutter!!

Kilder: Wikipedia og darkroastedblend.com 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/rasmusbronnum.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

0 Replies

 1. Rasmus BrĂžnnum Svar

  Cool nok. Den har fÄet sin egen post:-)

  Thanx

 2. Tue Kappel Svar

  Lydsiden blev lavet nogle dage senere, vha Lelouchs Ferrari GTO (det skulle jo vĂŠre en ordentlig V12 lyd) Mercedesen blev valgt pga dens uforlignelige affjedring.
  Historien lyder, at det eneste sted Lelouch var bange for sammenstÞd, var en port oppe ved Louvre med dÄrlig sigt. Hér havde han placeret en vagt, som skulle signalere hvis der var trafik. (man kan se vagten pÄ filmen). walkie-talkien var dog gÄet istykker, sÄ han var ingen nytte til. var der kommet en modkÞrende, ville Lelouch vÊre prisgivet.

  Der er iÞvrigt flere sites der har regnet gennemsnitsfarten ud, den er ikke sÄ voldsom som den ser ud. 78 km/t

  men en fantastisk film, helt enig.

Reply