Istedgade

KRAK.DK leverer 'Street View' i HQ

Google har allerede filmet en stor del af Danmark med sit Street View teknologi, men der var nogle mennesker her i landet der troede at de kunne stoppe det der ikke kan stoppes – så ingen Google Street View i Danmark. Her er Eniro mere hardcore. De ejer som sagt Krak.dk og har taget chancen. I sommer filmede firmaet C3 Technologies 1.700 gader (= 2,7 millioner billeder) i København, Århus og Odense. Og det er 360° fotos i god kvalitet

I første omgang er der “kun” taget billeder i 1.700 gader fordelt på tre byer; København, Aarhus og Odense, hvilket dog er flere end i den tilsvarende tjeneste hos De Gule Sider. Hvis du er til det, så er Sverige og Finlands største byer også på ‘kortet’ (Slussen i Stockholm, eller her ved Kiasma museet i Helsinki)

Jeg bor selv i en større lejlighed på Vesterbro med maaaasser af vinduer i en højde der passer fint til kameraet. Og i et af vinduerne ud mod Istedgade kunne jeg da også se en buket solsikker som jeg fik af en god veninde i sommer. Og jeg er faktisk ret sikker på at jeg sidder netop denne sommerferiedag og arbejder inde bag vinduet til højre…har nemlig checket om jeg ellers skulle sidde udenfor i solen på café Bang & Jensen, haha!

C3 Technologies er selv samme firma der er på vej med en teknologi der leverer super 3d VR modeller af hele byer. Altsammen ‘udregnet’ og sammensat ud fra luftfotoes:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RqtlGNtc58g&w=500&h=340] 

Reply