USB_RAS

Store filer på USB Sticks og USB Harddrives

– Her har jeg har taget et billede af min favorite 16 gb USB-stick – slut med plastik crab og mikroskopiske usb dimser der altid bliver væk i tasken…plus at den er bullitproof og vandtæt, yes!!

Efterhånden er USB sticks blevet billigere end møg, og når man så har fået sig en af slagsen på de der 16 eller 32 gb, ja, så vil man jo helt vildt gerne kunne smide sine HD film, mega zip filer eller software installationsfiler (ISO) ned på den. Men men men, her opstår et lille problem da din USB nøgle eller USB harddisk som udgangspunkt har en grænse for filstørrelsen på ca. 4 gb. Super nedtur hvis du virkelige bare skal ud af døren med en fil der er så stor at den ikke engang kan være på en DVD!

What’s the problem?
Kort forklaret så kører alle USB-sticks og eksterne USB-harddiske, som udgangspunkt, med det ældre filsystem FAT32 – et format som både din PC og MAC kan både læse og skrive fra. Men problemet med FAT32 er at det kun kan gemme enkeltfiler op til ca. 4 Gb.

What to do?
Din Windows PC kører med et nyere filsystem NTFS, som allerede understøtter filer over 4 Gb. Og hvis du konverterer din USB enhed til dette format så er du home free – her er en dansk guide. Det er dog på bekostning af at FAT32 gemmer med større hastighed. Og oveni dette så er MAC ikke helt skarp til NTFS. MAC kan sagtens læse herfra, men ikke gemme. Dog skulle denne NTFS 3G driver gøre det muligt for MAC’en (ikke afprøvet). 

Reply