Lidt parametrisk retorik :-)

“When Grasshopper tells you that the parametric is really an extension of postmodernism with a positivistic, scientific overtone – click ok!

Patrick Schumacher, partner i Zaha Hadid Architects, skrev i 2008 teksten: Parametricism – A New Global Style for Architecture and Urban Design (publiceret i AD Architectural Design – Digital Cities, Vol 79, No 4, July/August 2009). Og et årti efter Greg Lynns første fedterier med ‘de nye værktøjer’, er vi midt i en periode hvor uddannelse og pædagogik ofte er en, mere eller mindre, fastlåste bestanddel af specifikke softwareløsninger, som hver især tilbyder forskellige formelle, organisatoriske og processuelle ‘filtre’ som farver vores perception – på godt og ondt!. Schumacher er dog ikke bleg for at vise sit do-it-because-you-can ansigt ved at sige: “…it is impossible to compete within the contemporary avant-garde scene without mastering and advancing these techniques.”

Studielinien GSD, på Harvard University School of Design (styrret af Michael Meredith, MOS-Architects), satte deres studerende opgaven, at diskutere subjektiviteten i de digitale værktøjer og undersøge hvordan arkitektoniske idéer formidles gennem specifikke medier. Hensigten var at have fokus på produktionsmetoden under selve udarbejdelsen af et kirkeprojekt. Læs opgaveformuleringen her.

Som svar på opgaven producerede Matt Storus denne her cool video der viser en moment-to-moment arbejdsproces mellem et utal af programmer, opdatering af sit sociale netværk og diverse computerproblemer, altimens den studerendes udvikler sit designforslag.

De første 6 minutter kører lidt i ring…som opgaver ofte gør i starten, men kommer stærkt igen med en über retorisk Grasshopper monolog, haha! 

Reply